Katalog

Salon pohištva Banles d.o.o. Lokev

| 1. 6. 2016

V tokratni rubriki Podjetniški portret meseca predstavljamo salon pohištva Banles d.o.o. iz Lokve. K pogovoru smo povabili Barbaro Moderc, direktorico podjetja Banles d.o.o.

  1. Kakšna je vaša formula za uspeh?

Za uspeh podjetja je potrebno vztrajno delo in prilagodljivost potrebam ter željam strank. Naš salon pohištva letos beleži 25 let poslovanja in v veliko veselje in zadovoljstvo nam je, da se k nam vračajo stranke, druge generacije. Po dvajsetih letih svoj dom opremljajo njihovi otroci in prihajajo k nam po pohištvo.

  1. Kaj je pri vašem delu najbolj pomembno?

Pri našem delu je na prvem mestu kvaliteta izdelkov, saj želimo, da bodo stranke lahko kvalitetno pohištvo uporabljale in uživale udobnost čim več časa. Naša prednost je, da pohištvo skoraj v celoti prilagodimo potrebam strank, še posebej to velja za kuhinje in sedežne garniture, ki jih naši dobavitelji izdelajo v nešteto barvnih kombinacijah, velikostih in različnih materialih. Strankam poleg prodaje nudimo tudi svetovanje, izmere na domu, računalniške izrise, dostavo in montažo.

  1. S čim se vaše podjetje ukvarja?

Začetek družinskega podjetja Banles sega v leto 1966, ko je oče Edvard Ban začel z dejavnostjo izdelovanja kuhinj. Z željo, da nadaljujemo s sorodno dejavnostjo smo leta 1991 registrirali podjetje za prodajo pohištva. Danes sva v podjetju zaposlena oba z možem, občasno pa nama je v veliko pomoč že sin Gašper, ki z novimi idejami prispeva k večji prepoznavnosti podjetja in skrbi za promocijo naših izdelkov preko družabnih omrežij. Salon meri čez 1000 m2 prodajnih površin, kjer lahko stranke izbirajo med pestro ponudbo kompletne opreme za dom: od kuhinj, spalnic, otroških sob, regalov za dnevne sobe, sedežnih garnitur po meri ter kvalitetna ležišča za dober spanec. Novost v naši ponudbi so vodne postelje slovenskega proizvajalca Lectus. Naši največji dobavitelji pohištva so Alples, Dankuchen in Gorenje, za sedežne garniture Žakelj in Milax ter  Murales za dobavo miz in stolov. V ponudbi imamo otroške sobe Mali princ.

  1. Imate vzornika v vašem poslu?

Vzornike imamo v pohištvenih salonih v tujini (Italiji). Začeli smo s prenovo trgovine in dodali nekaj novih dobaviteljev. Imamo visoke kriterije in od naših dobaviteljev zahtevamo kvalitetne izdelke. Želimo, da pohištvo, ki ga prodajamo, razveseljuje stranke veliko let.

  1. Kaj je bila vaša največja napaka?

V pohištveni industriji se je zaprlo veliko slovenskih proizvajalcev in ker želimo prodajati slovensko pohištvo, smo morda prepočasi poiskali nove dobavitelje. S časoma nam je to uspelo in razširili smo ponudbo kuhinj, spalnic in predsob.

  1. Kje se vidite čez deset let?

Naša vizija je ostati prodajalec kvalitetnega pohištva, slediti trendom pri opremljanju domov in strankam zagotavljati kvaliteten servis.

  1. Ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?

Ugodnosti Kartice Mozaik smo uveljavili že pri Zavarovalnici Triglav ob zavarovanju trgovine in vozil. Nadejamo se, da jo bomo s pridom uporabljali tudi v bodoče.

Kategorija: Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!