Katalog

IVAGRAD d.o.o. iz Sežane

| 30. 6. 2016

Podjetniški portret meseca julija je gradbeno podjetje Ivagrad d.o.o. iz Sežane. K pogovoru smo povabili direktorico podjetja Ivo Šimetić.

1. Kakšna je vaša formula za uspeh?

Na splošno je za uspeh vsakega podjetja pomembnih veliko dejavnikov. Tako je tudi pri nas. Zelo pomembno je prepoznati te dejavnike ter jih izboljševati iz dneva v dan. Namreč, pred 8 leti, ko smo začeli in do danes lahko rečem, da so se stranke zelo spremenile. V našem podjetju smo jim sledili ves čas, predvsem njihovim zahtevam. Stalno smo se prilagajali tržišču in izboljševali kakovost storitve. Vse to se danes tudi zelo pozna. V januarju 2016 smo prejeli bronasti Znak odličnosti v gradbeništvu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, na kar smo zelo ponosni.

2. Kaj je pri vašem delu zelo pomembno?

Kot sem že omenila, je pri našem delu najbolj pomembno to, da od trenutka, ko stranka stopi do nas, pa do konca izvedbe projekta, spremljamo stranko. Ves čas smo v kontaktu z nadzornikom in vedno dosegljivi. Na tak način zagotovimo, da dela potekajo brez težav, v pogodbeno dogovorjenih rokih in kvaliteti. Gradnja hiše je za stranko velik korak v življenju, in stranke to prepoznajo.

3. S čim se vaše podjetje ukvarja?

Začeli smo leta 2008 in takrat zaposlovali 4 delavce. Danes nas je 20, od tega imamo zaposlene tri gradbene inženirje. Izvajamo vsa gradbena dela, v glavnem gradimo hiše, prenavljamo, izvajamo krovska dela oz. prekrivamo strehe, fasade na hišah in blokih, izvajamo zunanje ureditve, zidamo zidove (kamnite, betonske), naredimo predpriprave za montažne hiše. Od leta 2012 izvajamo storitve tudi v Republiki Italiji. V mesecu maju 2016 smo postali uradni zastopnik za okna in vrata ARCONT za Kraško regijo. V Sežani, na Kraški ulici 6a (pri Ošteriji Kantina) smo pred časom odprli razstavni salon na 100 m2.

4. Imate vzornika v vašem poslu?

Vsak, ki se trudi in ki naredi dobro, je naš vzornik. Radi slišimo kakšen dober primer prakse, ker to pomeni, da so se razmere v gradbeništvu začele spreminjati na boljše. Pri opravljanju storitev v drugih državah se srečujemo z »zdravo« konkurenco in to nas žene, da delamo še boljše.

5. Kaj je bila vaša največja napaka?

Mi smo začeli z našo dejavnostjo leta 2008, prav ko se je gradbeništvo začelo soočati s težavami in ustavljati. Bilo je  težko, ampak vztrajali smo in danes smo veseli zaradi tega.

6. Kje se vidite čez 10 let?

Nadaljevali bomo z delom po poti, po kateri smo do sedaj. Planiramo tudi projekte na  Hrvaškem, vendar pa vse ob svojem času. Upamo, da prihajajo še boljši časi, in da nam bo vsem lažje pri delu in življenju.

7. Ste že uporabili in prihranili s kartico mozaik podjetnih?

Kartico Mozaik podjetnih uporabljamo že od samega začetka za zavarovanje podjetja in vozil.

Kategorija: Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!