Katalog

Tudi letos modni in glasbeni presežki na gradu Socerb

| 7. 7. 2016

Na gradu Socerb se je letos na prvi julijski večer že tretje leto zapored odvijal modno – kulturni in glasbeni dogodek Dotik zvezd, na katerem so se z novimi kreacijami predstavili številni modni oblikovalci oblačil in modnih dodatkov. Z modnimi trendi so se zvezdnatega neba poleg edinstvenih kreacij Tjaše Škapin dotikali še modni ustvarjalci Extreme Intimo, Ose Rose, Damijana B. Logar, Tjaša Brajdih, Sandra Kocjančič, Martin Markežič in Savo Nardin. Letošnja novost na modni pisti je bila moška eleganca blagovne znamke Titan iz Murske Sobote.

Edinstvenost, dovršenost in energičnost kreacij so v idiličnem ambientu Socerba poosebile slovenske lepotice Karin Škufca, Sabina Remar, Iryna Osypenko Nemec, Anja Jenko, Eva Ahačevič in druge.

Modni dogodek so tudi letos spremljali izbrani glasbeni in kulturni izvajalci in sicer Sukerb, Histrio, Plesna umetnost ŠKUD 15. Februar Komen, Kaja Pečnik, Vokalna skupina Karina ter DJ Adriano Roj. Udeleženci večera so lahko prisluhnili tudi opernim arijam in si ogledali razstavo kraških ustvarjalcev domače in umetnostne obrti, skupine Kraška gmajna (Jernej Bortolato, Marko Lupinc, Saška Ferluga, Robi Goruppu, Beti Starc).  Zaključek večera se je odvijal o pokušanju gastronomskih dobrot kulinaričnih ustvarjalcev in pokušanju vin primorskih pridelovalcev.

»Prireditev je namenjena promociji perspektivnih in inovativnih slovenskih modnih oblikovalcev in predstavitvi prihajajočih modnih trendov. Ta večer smo se za trenutek ozrli v prihodnost in se pripravili na novo sezono oblikovalskih presežkov«, je dogodek povzela glavna organizatorka in »duša« tega dogodka,  Tjaša Škapin, članica OOZ Sežana.

Dogodek so podprli številni sponzorji in podporniki dogodka, med drugim tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Občina Hrpelje – Kozina in Območna – obrtno podjetniška zbornica Sežana.

Besedilo: Marija Rogan Šik

Foto: Filip Fabjančič

Kategorija: Iz dela zbornice


Jaz tebi!