Katalog

STUDIO TERČON, grafično oblikovanje, BORUT TERČON S.P.

| 6. 1. 2017

V tokratni rubriki Podjetniški portret meseca vam predstavljamo podjetje STUDIO TERČON, grafično oblikovanje, BORUT TERČON S.P. Pogovarjali smo se z Borutom Terčonom.

Kakšna je vaša formula za uspeh?

Uspešnost podjetja gradim na naslednjih vrednotah: trdem delu, vztrajnosti, kreativnosti, prilagodljivosti in hitri odzivnosti. Vsekakor je pomembno tudi to, da delo opravljam z velikim veseljem, s popolno predanostjo in brez strahu pred vsakodnevnimi izzivi.

Kaj je pri vašem delu najbolj pomembno?

Zavedam se, da je bistvo poslovanja zadovoljna stranka, zato se ne glede na to ali gre za majhnega ali velikega naročnika, vsakemu posvetim stoodstotno. Na področju digitalnih rešitev je potrebno biti ves čas hitro odziven, spremljati razvoj tehnologije, se prilagajati in znati prisluhniti.

S čim se vaše podjetje ukvarja?

Podjetje nudi storitve na področjih grafičnega oblikovanja, digitalnega tiska, laserskega graviranja ter izdelave spletnih strani. Ukvarjamo se z oblikovanjem vseh vrst tiskovin ter njihovo pripravo za tisk. Stremimo k čistosti in enostavnosti. Na področju spletnega oblikovanja nudimo izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin, njihovo optimizacijo, analiziranje, Google oglaševanje in oglaševanje na družabnih omrežjih. Pred kratkim smo postali vodilno podjetje za digitalni tisk na rezane medije na območju Krasa in zamejstva, na kar smo zelo ponosni. Digitalni tisk na nekaterih področjih vse bolj izpodriva klasični offset tisk zaradi nizke cene pri manjših nakladah, hitrega roka izdelave in možnosti personalizacije brez dodatnih stroškov. Poleg omenjenih storitev nudimo tudi lasersko graviranje in razrez nekovinskih materialov. S pomočjo laserja izdelujemo unikatna darila za rojstne dneve, poroke in ostale priložnosti.

Imate vzornika v vašem poslu?

V svojem poslu nimam vzornika, ker se mi zdi nesmiselno, da bi se z nekom primerjal. Delam po svojem občutku, imam svojo vizijo in cilje.

Kaj je bila vaša največja napaka?

Mislim, da večjih napak do sedaj nisem storil, saj bi v nasprotnem primeru verjetno že zaključil podjetniško pot. Če bi šel še enkrat od začetka bi se verjetno nekoliko manj zanašal na podporo in obljube okolice.

Kje se vidite čez deset let?

Želim si, da bi v prihodnosti še naprej uspešno delal na področju grafike ter postopoma okrog sebe ustvaril mlado ekipo kreativcev, ki bi svoje delo opravljali z enako ljubeznijo in strastjo kot ga sedaj sam. Časi so težki, ideje, ustvarjalnost ter dobro opravljeno delo pa vedno manj cenjeni. Upam, da bom s svojo vztrajnostjo in voljo lahko čez deset let rekel, da sem tudi sam nekaj prispeval k izboljšanju trenutne situacije.

Ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?

Za enkrat kartice še nisem uporabil, jo pa nameravam ob sklepanju zavarovanja na Zavarovalnici Triglav.

Kategorija: Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!