Katalog

Sprehod med pravicami in obveznostmi delodajalcev in zaposlenih – IZOBRAŽEVANJE NA TEMO DELOVNIH RAZMERIJ – BREZPLAČNO

| 13. 4. 2017

Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana v svojih prostorih organizira posvet – sprehod med pravicami in obveznostmi delodajalcev in zaposlenih, in sicer v torek, 13. junija 2017, ob 17. uri.

Odvetnica Nina Cek Perhavec bo predstavila zakonsko ureditev delovnih razmerij ter uresničevanje pravic in obveznosti v praksi, s poudarkom na vprašanjih, ki se na to temo zastavljajo delodajalcem. Ob tem bo poskušala izpostaviti problematiko institutov, ki vsebinsko ali postopkovno terjajo posebno pozornost.

Ukvarjali se bomo z elementi delovnega razmerja in z njimi povezanim vprašanjem, kdaj govorimo o DELOVNEM RAZMERJU in kdaj o CIVILNOPRAVNI POGODBI. Izpostavili bomo, na kaj je potrebno biti pozoren v fazi SKLEPANJE POGODBE O ZAPOSLITVI in katere OBVEZNOSTI sta delavec in delodajalec dolžna spoštovati med trajanjem delovnega razmerja. Poudarek bomo namenili tudi možnostim UVELJAVLJANJA ZAHTEVKOV delavca do delodajalca in obratno ter opozorili na dolžnosti delodajalca pri ODPOVEDOVANJU POGODBE o zaposlitvi in drugih načinov prenehanja delovnega razmerja. Pretežno se bomo ukvarjali s problematiko, ki se pojavlja v konkretnih razmerjih in izraža v praksi delovnih sodišč.

KOTIZACIJA na udeleženca, ki vključuje udeležbo na posvetu znaša 12,00 EUR (DDV ni vključen). Za člane Območno obrtno-podjetniške zbornice Sežana s poravnano članarino je udeležba na posvetu BREZPLAČNA.

Posvet izvajamo v okviru Programa za pospeševanje malega gospodarstva Občine Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina in Komen.

INFORMACIJE IN PRIJAVE:

Prosimo vas, da nas o udeležbi obvestite do 12.6.2017. Kontaktna oseba je Klementina Križman, telefon: 05 73 00 060. Odjave so možne do 12.6.2017, v nasprotnem primeru bomo kotizacijo zaračunali v celoti.

Prijavite se preko spletne strani OOZ Sežana: 

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Izobraževanje, Novice


Jaz tebi!