Katalog

Špacapanova hiša, Ago Špacapan – PODJETNIŠKI PORTRET MESECA JUNIJA 2017

| 8. 6. 2017

1. Kakšna je vaša formula za uspeh?
Dobro je le najboljše ter delaj to, v kar sam najbolj verjameš.

2. Kaj je pri vašem delu najbolj pomembno?
Trdo delo, vztrajnost, ustvarjalnost, drugačnost.

3. S čim se vaše podjetje ukvarja?
Ob pomoči mame, očeta, sestre in zaposlenih še vedno vodim lokalno zaznamovano gostilno, ki pa utrjuje poudarek na avtohtonih izdelkih in posledično vrhunski kulinariki iz avtohtonih surovin. Tako smo v zadnjem času v kletnih prostorih pod gostilno uredili zorilnico za salame, pršute, v stari kraški štirni zorilnico za sire in vinoteko. Na eni strani zorijo vina, na drugi strani žganice. V pritličju so nastali kisarna, zeliščni vrt, sušilnica za sadje, v restavraciji po novem zorimo meso, v nastajanju pa je še marsikaj. Nad restavracijo smo s ciljem odgovoriti na povpraševanje zahtevnejših turistov uredili pet sob, tovrstno ponudbo pa želimo v prihodnje okrepiti s še več prenočišči. V nastajanju so nova spletna stran, trgovina dobrot, v naslednjem letu pa želimo ob naših vinogradih zasaditi jagodičevje in stare avtohtone sorte sadja. Gojimo tudi zelenjavo.

 

4. Imate vzornika v vašem poslu?
Seveda jih imam. Naš posel je izredno razširjen, zato imam več vzornikov. Nenazadnje se od vzornikov učiš. Če se usmerim na gostinstvo, zelo spoštujem uspeh Tomaža Kavčiča in Ane Roš.

5. Kaj je bila vaša največja napaka?
To, da sem ob začetku recesije ogromno zasluženega denarja vložil v posel, ki ni bil moja osnovna dejavnost.

6. Kje se vidite čez 10 let?
Še vedno v lastni gostilni, ki pa se bo z vztrajnim in srčnim delom počasi razvila v nekaj posebnega.

7. Ste že uporabili in prihranili z kartico mozaik podjetnik? Da.

 

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice, Podjetniški portret meseca, Ugodnosti za člane


Jaz tebi!