Katalog

Studio Matevljič, računovodske in poslovne storitve ter davčno svetovanje d.o.o.

| 4. 7. 2017

Kakšna je vaša formula za uspeh?
»Edina in najpomembnejša sestavina v formuli uspeha je sposobnost razumevanja drugih ljudi«, je rekel že Roosevelt, zato v Studiu Matevljič na prvo mesto postavljamo poslanstvo podpirati rast naših klientov. Kolikor nam le tržne razmere dopuščajo, se prilagodimo potrebam stranke v zakonodajnih okvirih, ki so do vseh subjektov v poslovnem svetu vedno bolj neizprosni.

Kaj je pri vašem delu najbolj pomembno?
Ugotavljamo, da postajajo na področju računovodstva zaradi zahtev zakonodajalca in hitrih sprememb na trgu vse pomembnejše storitve davčnega in finančnega svetovanja ter učinkovitega spremljanja in pravočasnega komuniciranja poslovanja stranke, ki je edina možna podlaga takšnemu svetovanju. Velik
del klasičnega knjiženja in obračunavanja davkov ter prispevkov je že prevzela »avtomatika«, zato je brez stalnega izobraževanja in predvsem izkušene ekipe ter povezovanja z zunanjimi strokovnjaki, ki takšno podporo nudijo, težko zagotoviti kvalitetno računovodsko podporo stranki. Seveda mora stranka biti pripravljena na aktivno sodelovanje in računovodjo dojemati kot partnerja, ne pa nekoga, ki »teži z birokracijo«.

S čim se vaše podjetje ukvarja?
Studio Matevljič d.o.o. je družinsko podjetje, ki že 25 let pomaga samostojnim podjetnikom, manjšim, srednjim in večjim podjetjem, kmetom, društvom ter zavodom na področju računovodskih
rešitev. Med našimi skoraj 100-imi klienti so tako domači poslovni subjekti, kot italijansko in angleško govoreče stranke. Naše poslanstvo je intenzivno razvijati takšne rešitve, ki so za vse naštete izjemno pomembne, vendar na trgu ne tako pogosto ponujene. Prav zato sedemčlanska ekipa Studia Matevljič rast klientov ne podpira le z izvedbo klasičnih storitev računovodskih servisov, ampak predvsem z budnim finančnim spremljanjem njihovega poslovanja.

Imate vzornika v vašem poslu?
Učimo se najboljših praks od vseh, ki kvalitetno in inovativno delajo, zato so naši vzorniki vsi, ki takšne prakse razvijajo takšne prakse.

Kaj je bila vaša največja napaka?
Žal je v poslovnem svetu danes tako, da se razmere izjemno hitro spreminjajo, zato je trg zelo težko »brati«. Tako največje napake naredimo, ko sodelujemo s podjetniki, ki našo strokovnost izkoristijo,
sami pa ne zmorejo korektnega poslovnega odnosa.

Kje se vidite čez 10 let?
Naša vizija je uvrstitev med dvajset vodilnih računovodskih servisov v Sloveniji, zato veliko vlagamo v naprednejše rešitve in v znanje naši uslužbencev. Pri tem bi poudarila tudi pomembno vlogo sodelovanja na področju stroke, pri kateri vidimo pomembno vlogo Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Ste že uporabili in prihranili s kartico mozaik podjetnik?
Da, smo, in sicer pri poslovanju z Delavsko hranilnico. Žal pri veliko nakupih pozabimo vprašati, ali dobavitelj z njo posluje, sam pa nam te možnosti ne ponudi, zato Zbornici svetujemo, da te ugodnosti nekoliko prodorneje promovira med podjetniki.

     

Kategorija: Novice, Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!