Katalog

Prevozniki komisarki Violeti Bulc: želimo prost pretok blaga in storitev

| 5. 7. 2017

Slovenski in hrvaški prevozniki, združeni v Sekciji za promet pri OZS in Združenju hrvaških cestnih prevoznikov, so na srečanju Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije ugotavljali, da je v obeh državah prisotna nelojalna konkurenca in da se problemi prevoznikov rešujejo prepočasi. Soglašali so, da evropski komisarki za promet Violeti Bulc predstavijo zahtevo za prost pretok blaga in storitev, ki zaradi številnih administrativnih ovir tujih držav sedaj ni mogoč.

Tako slovenski kot hrvaški prevozniki si prizadevajo za takšno zakonodajo, ki bo sektor transporta uredila celostno. Voznik, ki opravlja mednarodne prevoze, po mnenju prevoznikov ne more biti napoten delavec. Poleg Francije, Nemčije, Avstrije, Italije, Nizozemske, ki tuje prevoznike že obravnavajo kot napotene delavce, se spremembe na področju mednarodnih prevozov obetajo tudi v Španiji in ostalih evropskih državah. To bo po mnenju sekcije za promet pri OZS za slovenske prevoznike
še en hud udarec.

Prevozniki se obenem ne strinjajo z novim predlogom Bulčeve v novem mobilnostnem svežnju, ki predvideva opuščanje sistema vinjet in ponovno uvedbo cestnin.

Predvidoma julija se bodo slovenski, hrvaški in madžarski prevozniki sestali z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc in ji skupaj predstavili aktualne probleme.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice, Promet


Jaz tebi!