Katalog

Zapora državne ceste med nekdanjim mejnim prehodom Krvavi potok

| 5. 7. 2017

16. junija je bilo vsem članom sekcije za promet poslano obvestilo, da bo z 19. junijem 2017 začela veljati zapora državne ceste med nekdanjim mejnim prehodom Krvavi Potok (do Bazovice na italijanski strani) in priključkom na obvozno avtocesto v Italiji za vsa tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 7.5 ton, ki bo uvedena s strani Italije. V ta namen bo odsek Kozina do meje z Italijo na slovenski strani
označen z ustrezno prometno signalizacijo (prepoved prometa vozil z največjo dovoljeno maso nad 7,5 ton, dovoljeno za lokalni promet in območje Hrpelje-Kozina). Na italijanski strani bodo ravno tako postavili signalizacijo, ki bo dovoljevala promet v lokalnem prometu. Na ta način bo lokalnim prevoznikom na tem območju še vedno dovoljeno opravljati svoje prevoze, kljub zapori na italijanski strani nekdanjega mejnega prehoda Krvavi Potok.

Sledeč po zapisnikih udeleženih na zadnjem sestanku, kjer so bili prisotni tako pristojni iz Slovenije in Italije je bilo dogovorjeno, da prevozniki, ki izvajajo lokalni promet, si v svoje prevozne dokumentacije navedejo jasen zaznamek »namembni/odhodni kraj Hrpelje-Kozina«, kot dokaz, da gre za lokalni promet. Tako bo nadzorni organi obeh držav priznaval prevozno dokumentacijo, na kateri bo zaznamek »namembni/odhodni kraj Hrpelje-Kozina«, kot dokaz, da gre za lokalni promet.

Navkljub dogovoru, pa temu na žalost ni bilo tako, saj je bil pretok informacij na Italijanski strani prepozen.

Po ponovnem posredovanju tako državnega organa – pristojnega ministrstva R Slovenije, kot tudi OZS v
sodelovanju z OOZ Sežana, so se zadeve vendarle umirile. Vsekakor pa svetujemo vsem prevoznikom, da v izogib nepotrebnim nevšečnostim imajo v prevoznem sredstvu kopijo tega sporazuma. Sporazum dobijo na OOZ Sežana pri Klementini Križman.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice, Promet


Jaz tebi!