Katalog

Delavnica o nepremičninah in DDV pri s.p. in d.o.o.

| 28. 7. 2017

Odločitev o nakupu ali prodaji nepremičnine je vedno odgovorna in zahtevna naloga pogojena z veliko faktorjev. Ko pa govorimo o nepremičninah za namen opravljana dejavnosti ta odločitev zahteva še dodatno pozornost.

V želji, da bi vam podali čim več praktičnih napotkov, kako postopati v praksi pri pridobivanju in prodaji nepremičnin za namene opravljanja dejavnosti pri s.p. in d.o.o. vas vabimo na seminar, ki se bo vodil v obliki delavnice, in sicer v torek 10. oktobra 2017 ob 9. uri v prostorih OOZ Sežana.

Govorili bomo o:

  • davčno – računovodskemu vidiku pripoznavanja in odtujevanja  nepremičnin v samostojni dejavnosti in pri pravnih osebah:     
  • možnih načinih pridobivanja nepremičnin pri s. p. in d.o.o. ter evidentiranje v poslovne knjige (nakup, gradnja, zamenjava, stvarni vložki…..)
  • možnih načinih odtujevanja nepremičnin (prodaja, izvzem iz dejavnosti, prenos na pravne naslednike ……);
  • vplivu DDV zakonodaje pri posameznih transakcijah;
  • kapitalskemu dobičku in obdavčitvi pri posameznih transakcijah.

Udeleženci bodo lahko ves čas izvajanja delavnice postavljali vprašanja in aktivno sodelovali s konkretnimi problemi, s katerimi se srečujejo pri svojem delu v praksi. Seminar bo trajal 3 šolske ure, predavala bo Dunja Verbajs, davčna svetovalka z licenco DIZI, iz družbe za davčno svetovanje VERBAJS d.o.o., sicer pa tudi dolgoletna sodelavka Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Delavnico izvajamo v okviru Programa za pospeševanje malega gospodarstva Občine Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina in Komen.

KOTIZACIJA delavnice na udeleženca, ki vključuje udeležbo na posvetu, gradivo, postrežbo med odmorom znaša 90,00 € (+ DDV). Za člane Območno obrtno-podjetniške zbornice Sežana s poravnano članarino znaša 35,00 € (+ DDV), za nečlane pa 70,00 € (+ DDV). Po članski ceni lahko član prijavi 1 osebo.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: Prijavite se preko spletne strani OOZ Sežana. Prosimo vas, da nas o udeležbi na delavnici obvestite do 5.10.2017. Kontaktna oseba je Klementina Križman, telefon: 05 620 28 50. Odjave posveta so možne do 8.10.2017, v nasprotnem primeru bomo kotizacijo zaračunali v celoti.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Izobraževanje, Novice, Ugodnosti za člane, Zakonodaja


Jaz tebi!