Katalog

PIVOVARNA GOSTILNA MAHNIČ d.o.o.

| 7. 8. 2017

1. Kakšna je vaša formula za uspeh?
Že od samega začetka se zavedamo pomena zadovoljnih gostov. In tako je tudi danes. Vse kar delamo, delamo za goste. Delamo zato, da starkam ugajamo. Pomembna je stoodstotna predanost delu in da delaš tisto v kar verjameš. Ni bilo dopusta, ni bilo prostih ur, ni bilo počitka. Začeli smo z desetimi, danes imamo 18 zaposlenih.

2. Kaj je pri vašem delu najbolj pomembno?
Trdo delo, vztrajnost in ustvarjalnost. Pomembna je strast do dela in seveda, zadovoljstvo naših gostov.
Vedno poskušamo gostom ponuditi tisto po čemer sprašujejo. Skušamo se jim prilagoditi in zadovoljiti njihove želje in potrebe.

3. Kako bi opisali pot vašega podjetja?
Tako kot vsaka zgodba o uspehu se je tudi naša zgodba začela s preprosto željo. Pravzaprav z mojo željo, da bi zapustila pisarniško delo in se preskusila v poklicu, ki me je od vedno tako strastno privlačil. Za 40. rojstni dan mi je tako pokojni mož Vojko podaril najlepše darilo – bar na glavnem kozinskem križišču, v katerem sem preživela prvih šest let kot gostinka. Zgodba se je nadaljevala z drugo željo, z željo po lastni hiši. Z Vojkom sva iskala primerno parcelo, na kateri bi si zgradila hišo, in jo končno našla. Čeprav je bilo tedaj na parceli le nekaj barak in na kupe odpadnega železja, mi je bila parcela strašno všeč, ker je bila lepa, ravna.
Tako sva si sezidala svojo hišo z gostilno vred. Še preden pa sva gradnjo končala, sem si domislila, da bi imeli drugačno gostilno – takšno, kot je takrat na Primorskem še ni bilo. Z možem sva se odpravila na ogled v Domžale, se navdušila, in sama postavila prvo pivovarno na Primorskem. Nadaljevanje zgodbe gotovo poznate zato veste, da se kljub različnim življenjskim preizkušnjam nisem predala. Seveda,
bili so vzponi in padci. Vendar sedaj lahko ponosno rečem, da sem skupaj s hčerko Barbaro in zetom Dragom Krešem dosegla veliko. Poleg Pivovarne gostilne Mahnič na Kozini, kjer letno pridelamo med 50.000 in 60.000 litri piva, imamo še gostilno v sprejemnem centru Škocjanskih jam v Matavunu, oddajamo dva apartmaja v Kranjski Gori in dve stanovanji v Ljubljani. Ustanovili smo nepremičninsko
in turistično agencijo. Kot družina smo povezani in tako na najlepši možni način kronamo družinsko zgodbo o uspehu Mahničevih.

4. Imate vzornika v vašem poslu?

Ob začetku svoje kariere, če se lahko tako izrazim sem imela vzornika – Pivovarna v Domžalah. To je bilo sicer že pred 20. leti, ko me je moj mož tja peljal na kosilo. Takrat sem se zaljubila v njihovo pivo in želela sem si, da bom tudi jaz, nekega dne, imela tako. Ja, lahko rečem da so bili moj navdih.

5. Kaj je bila vaša največja napaka?
Sem oseba, ki vidi kozarec pol polen in ne pol prazen. Verjetno sem naredila kako napako, vendar nanjo ne gledam kot na napako, temveč kot priložnost, da sem se od nje nekaj naučila. Sem v poklicu, kjer si napak ne smemo privoščiti, saj nas le-te prekleto drago stanejo.

6. Kje se vidite čez 10 let?

Točno tam kjer sem danes, saj delam vse tisto kar me veseli, navdihuje in razveseljuje moje goste. Ne morem pa z gotovostjo reči, kam me bo pot popeljala v prihodnje. Življenje je pač življenje.

7. Ste že uporabili in prihranili z kartico mozaik podjetnik?
O ja ja, sem uporabila.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice, Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!