Katalog

Na OZS je bilo obravnavano

| 7. 8. 2017

Na OZS je bilo obravnavano:

  •  Obrtniki od zdravstvene reforme pričakujejo rešitev problema regresnih zahtevkov Obrtniki in podjetniki so na seji upravnega odbora OZS predstavnikom Ministrstva za zdravje jasno povedali, da ne pristajajo na nikakršno dodatno obremenjevanje gospodarstva v novi zdravstveni reformi, še vedno pa čakajo na konkretne izračune, kaj reforma prinaša za gospodarstvo. Bistveno za obrtnike in podjetnike je, da bi z reformo rešili tudi problem regresnih zahtevkov, ki lahko ogrozi njihov obstoj.
  • Srečanje UEAPME – krovne evropske organizacije obrtnikov in podjetnikov z OZS v Ljubljani v začetku julija sta se v Ljubljani na sedežu naše stanovske organizacije na delovnem sestanku srečali vodstvi Evropskega združenja obrti ter malih in srednjih podjetij (UEAPME) in vodstvo naše OZS. Pogovori so potekali z novo predsednico UEAPME Ulrike Rabmer-Koller iz sosednje Avstrije, ki je lansko leto prevzela svoj mandat. V prijetnem srečanju so izmenjali izkušnje glede razmer za mikro, mala in srednja podjetja v slovenskem in evropskem prostoru.
  • OZS zahteva večji nadzor nad šušmarji na seji Ekonomsko-socialnega sveta so predstavili poročilo o dejavnostih in učinkih preprečevanja dela in zaposlovanja na črno za leto 2016. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) zahtevamo, da se nadzorni organi bolj osredotočijo na šušmarje, ki delajo na črno in predstavljajo nelojalno konkurenco legalnim obrtnikom in podjetnikom.

Vir: OZS

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Iz dela zbornice, Novice


Jaz tebi!