Katalog

Promocija deficitarnih poklicev

| 8. 8. 2017

Kot vrsto preteklih let, bo tudi letos Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana organizirala dogodek Promocijo deficitarnih in obetavnih poklicev, in sicer v sredo, 27. septembra 2017 med 8.30 in 14. uro v Botaničnem parku. V primeru dežja bo dogodek prenesen na sredo, 4. oktobra 2017.

Dogodek je namenjen osnovnošolcem 9. razreda iz kraško-brkinskih občin in njihovim staršem, v želji da na sproščen in učinkovit način predstavimo te poklice, jih spodbudimo k vključevanju v obetavne poklice ter jim predstavimo možnosti izbire poklicne kariere v smeri podjetništva.

Prepričani smo, da je promocija deficitarnih poklicev med mladimi skupna naloga vseh institucij. Gospodarstvo in OOZ Sežana se zaveda strukturne neskladnosti, zlasti pa zelo malega interesa po poklicnih in tehničnih smereh, zato spodbujamo mlade k vpisu v deficitarne poklice.

Vse, ki čutite željo, da bi mladim iz prve roke predstavili svoje bogate podjetniške izkušnje vljudno vabimo k sodelovanju. Kontaktna oseba je Klementina Križman tel. št 05 620 28 50 ali el. naslov klementina.krizman@ozs.si

Promocijo deficitarnih poklicev izvajamo v okviru Programa za pospeševanje malega gospodarstva Občine Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina in Komen.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Iz dela zbornice, Novice


Jaz tebi!