Katalog

Vabilo na delavnico Primorski »KILOMETER NIČ« v Gostilno Mohorčič – Rodik

| 8. 8. 2017

Sezonsko in krajevno v kulinariki od Alp do Jadrana.

Je »kilometer nič« modna muha ali trajnostna usmeritev? In če je, kaj to pomeni.

Raziskovalec prehrambenih običajev in publicist Toni Gomišček bo uvodoma predstavil pomen samega koncepta »kilometra nič« in njegove uporabe v oblikovanju kulinarične ponudbe primorskih gostinskih lokalov.

V praktičnem delu bomo nadaljevali s predstavitvijo tradicije poletne paše in planinskega mlekarstva (planšarstva) na Primorskem ter iskali stično točko med planinskimi siri, skuto in sirotko ter brkinskim sadjem (oblikovanje krožnika, degustacija).

Delavnica bo potekala v Gostilni Mahorčič – Rodik, in sicer v ponedeljek 23. oktobra 2017 s pričetkom ob 17. uri in bo predvidoma trajala 2 šolski uri.

Območna obrtno-podjetniška zbornica  Sežana izvaja delavnico v okviru Programa za pospeševanje malega gospodarstva Občine Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina in Komen.

KOTIZACIJA: cena delavnice je 120,00 EUR (+ DDV). Za člane Območno obrtno-podjetniških zbornic in njihovezaposlene znaša 80,00 EUR (+ DDV);za člane Območne obrtno-podjetniške zbornice Sežana s poravnano članarino znaša cena 60,00 EUR (brez DDV). Za nečlane pa znaša 100,00EUR. Po članskih cenah se lahko prijavi ena oseba.

INFORMACIJE IN PRIJAVE:
Prijavite se preko spletne strani OOZ Sežana v spodnjem zavihku. Prosimo vas, da nas o udeležbi  obvestite do 20.10.2017. Kontaktna oseba je Klementina Križman, telefon: 05 620 28 50. Odjave so možne do 20.10.2017, v nasprotnem primeru bomo kotizacijo zaračunali v celoti.

 

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Gostinstvo in turizem, Iz dela zbornice, Izobraževanje, Novice, Ugodnosti za člane


Jaz tebi!