Katalog

PUER AETERNUS STUDIO – NEJC MATJAŽIČ

| 9. 10. 2017

1. Kaj je vaša formula za uspeh?

Hm, formula za uspeh? Mislim, da si uspeh razlagamo vsak po svoje, večina pa uspeh vidi kot kupe denarja, slavo, obkroženost z veliko ljudmi… Zame je uspeh, da se zabavam, da imam poleg dela, ki ga opravljam z velikim veseljem tudi čas za bližnje, čas zase, da zjutraj z veseljem vstanem, v pričakovanju novih izzivov s katerimi se bom srečal tokom dneva. Recept za uspeh je, da moramo početi tiste stvari, ki nas osrečujejo, ki nas ženejo naprej, stvari zaradi katerih zjutraj z veseljem skočimo iz postelje.

 

 

 

 

2. Kaj je pri vašem delu najbolj pomembno?

Pri našem delu, je zelo pomembno konstantno izobraževanje, nudenje visoko kvalitetnih storitev in materialov, ki jih pri svojem delu uporabljamo. Največji problem vidim, pri nekaterih kolegih ki uporabljajo materiale nižje kvalitete, da bi na ta način prišparali. Barve nizke kvalitete, imajo visoko vsebnost amoniaka in zelo malo negovalnih sredstev, kar povzroči veliko poškodb na sami kotikuli las. Posledica tega je las brez leska, ki se ga s težavo oblikuje. Pri postopkih svetlenja pa lahko pride
do poškodb korteksa – samega jedra lasu, za obnovo tega, pa so potrebni posebni negovalni tretmaji. Zaradi slabe tehnologije za prekrivnosti, se dogaja, da stranka nima enakomernega prelivanja
barve, barve zelo hitro zbledijo in izgubijo vibrantnost, las je pa na koncu suh, brez življenja. V Sloveniji imamo ogromno ponudnikov lasne kozmetike, tako nižjega kot iz višjega ranga, vsak lastnik salona ima izbiro, ali bo izbral produkt glede na ceno ali na kvaliteto. Odvisno kaj želi stranki ponuditi. Sam sodelujem z blagovno znamko MATRIX, ki je že vrsto let št.1 v Ameriških salonih.

 

3. S čim se vaše podjetje ukvarja?

Naše podjetje Puer Aeternus Studio nudi visoko kakovostne frizerske in piercing storitve. Podjetje sem ustanovil leta 2009 z namenom, da strankam ponudim nekaj več, nekaj boljšega. Z delom sem začel sam, kasneje pa se mi je pridružila še sodelavka Metka Luin, ki je po končanem šolanju takoj pričela z delom v našem studiu. Polna ambicij in z željo po znanju, je z mojo pomočjo hitro napredovala ter v slabih dveh letih osvojila znanje, ki sam ga sam na začetku pridobival več let. Leta 2015 pa smo se preselili v večje prostore, ter v sodelovanju z Ano Nadoh, dodali še piercing storitve za kar ima Ana preko
10 let izkušenj. Certifikate za opravljanje svoje dejavnosti je pridobila na izobraževanjih pri raznih organizacijah po Evropi in v Ameriki, kar jo postavi med 4 najbolj izobražene piercerke v Sloveniji.

 

4. Imate vzornika v vašem poslu?

Težko rečem da imam enega vzornika. Inspiracijo za dela jemljem iz različnih kreacij, pa naj bo to delo znanega frizerja ali pa kolegice iz sosednjega salona. Pri Matrixu imamo filozofijo, da si moramo znanje medsebojno deliti, kajti le z deljenjem izkušenj, ki jih dobimo z vsakdanjim delom, lahko rastemo in
se razvijamo. Matrix ima s tem namenom ustanovljeno akademijo, kjer se frizerji srečujemo in izobražujemo. Do letošnjega leta smo imeli akademijo v Zagrebu, letos pa so jo odprli tudi v Ljubljani. Presenečen sem bil, da so me pred odprtjem povabili k sodelovanju in sicer kot Matrix Edukator. Seveda sem vabilo sprejel in se začel intenzivno izobraževati na področju koloristike. V mesecu oktobru, bom tako imel s kolegicama prvi seminar za frizerje, ki se bo odvijal na 18. Slovenskem Frizerskemfestivalu na Gospodarskem razstavišču.

 

5. Kaj je bila vaša največja napaka?

Mislim da nobenega koraka pri svojem poslu ne morem označit kot napako. Vsak spodrsljaj ali napačen korak ki sem ga naredil, mi je bil samo vzpodbuda za to, da se iz tega nekaj naučim, ter nadaljujem svojo pot v pravi smeri.

6. Kje se vidite čez 10 let?

Čez 10 let, se vidim na svojem delavnem mestu, še vedno bo opravljal delo ki me veseli, vodil podjetje po svojih najboljših zmogljivostih. Tu se lahko vrnemo na prvo vprašanje, sledil bom poti svojega uspeha, pa bom videl kam me bo pripeljala. (smeh)

7. Ste že uporabili in prihranili z kartico mozaik podjetnik?
Kartice mozaik podjetnik še nisem uporabil, imam pa v bodoče nagledanih par ponudnikov, ki mi bodo prišli prav.

 

 

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice, Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!