Katalog

Na strokovnem srečanju gostincev letos tudi kuharji – lastniki Michelinovih zvezdic s svojimi nasveti in zgodbami 21.11.2017

| 10. 11. 2017

Strokovno srečanje gostincev – Grand Hotel Bernardin, Portorož – 20. in 21.11.2017 – PRIJAVA NI VEČ MOŽNA -MESTA SO ŽE ZAPOLNJENA.

Michelinovi kuharji letos prvič na strokovnem srečanju gostincev

Tradicionalno 10. Strokovno srečanje gostincev bo v torek 21.11.2017 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. Pripravili bomo zanimive teme za osrednji dan in tudi poseben program za en večer prej.

V Grand Hotelu Bernardin bomo govorili o aktualnih temah ter se družili z razstavljavci in gostinci iz vse Slovenije. V ospredju bodo aktualni problemi na področju gostinstva, ki jih bosta predstavila Mate Matjaž, predsednik sekcije in Drago Delalut, podpredsednik sekcije. Tomaž Bernik iz ZDOPS-a bo na kratko predstavil Kje iskati delavce in kako jih zaposliti. Ob vse večjem pomenu socialnih medijev in njihovem vplivu na potencialne goste bo marsikoga zanimalo tudi predavanje z naslovom »TripAdvisor in digitalni marketing za gostilne in restavracije«, ki ga bo predstavila znana strokovnjakinja na področju trženja Rajka Lunić. Prvi del bomo zaključili s kratkimi nasveti za uporabo zelišč in začimb v gostinstvu in predstavitvijo ugodnosti Telekoma, partnerja kartice Mozaik Podjetnih.
V glavnem odmoru bomo okušali in si ogledali predstavitve pokroviteljev in razstavljavcev med katerimi so: AVE mesnine, Arona TM– Villeroy & Boch, Pos Elektronček in Pivovarna Laško Union ter Radgonski špricer.

V popoldanskem času od 14.00 do 16.30 ure pripravljamo zanimiva kratka predavanja vrhunskih strokovnjakov s področja gostinstva, med katerimi bodo tudi kuharji, lastniki Michelinovih zvezdic.

  •        Fausto Arrighi, Bivši direktor Michelinovega vodnika za Italijo, svetovalec ter kuhar The flying ceff
  •         Emanuele Scarello, kuhar in lastnik Agli amici (dve Michelinovi zvezdici)
  •         Lorenzo Cogo, kuhar in lastnik El Coq (ena Michelinova zvezdica)
  •        Andrea Canton, kuhar in lastnik La Primula (ena Michelinova zvezdica)
  •         Vincenzo Guarino, kuhar v il Pievano (ena Michelinova zvezdica)
  •         Tomaž Kavčič, kuhar v Gostilna pri Lojzetu, Zemono
  •         Filip Matjaž, (Gostilna Tomi)

Popoldan bo potekala slovesna podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju, ki jih podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem. Udeleženci bodo že tradicionalno zaključili druženje na večerji v Gostilni Tomi z Michelinovimi kuharji ali na večerji v Oštariji – hladno topli bife – DJ Dadi in Aleš Ogrin.

Večerja z Michelinovimi kuharji bo 21.11.2017 ob 20.00 v Gostilni TOMI
Večerjo bodo pripraviliEmanuele Scarello, Kuhar in lastnik Agli amici (dve Michelinovi zvezdici),  Lorenzo Cogo, kuhar in lastnik El Coq (ena Michelinova zvezdica),  Vincenzo Guarino, Kuhar v il Pievano (ena Michelinova zvezdica),  Andrea Canton, kuhar in lastnik La Primula (ena Michelinova zvezdica), Tomaž Kavčič, Kuhar v Gostilna pri Lojzetu ter Filip Matjaž in Mišo Jović iz Gostilne Tomi. 

Za člane pripravljamo zanimivo večerjo že v ponedeljek 20.11.2017 v Gostilni Tomi, s strokovnim izobraževanjem na temo »Užitna divja hrana Slovenije” iz lonca Markota Pavčnika in iz besed Daria Corteseja
Ker je to osrednji dogodek Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS člane sekcije pozivamo, da si rezervirate termin in se udeležite srečanja. Vabilo in program bomo poslali vsem članom po e-pošti in ga objavili na spletni stani sekcije.  V kolikor pa bi katero podjetje želelo sodelovati kot pokrovitelj ali razstavljavec strokovnega srečanja lahko kontaktira sekretarko sekcije preko e-naslova vlasta.markoja@ozs.si .

Zlati pokrovitelj Michelinovih kuharjev:  ARONA TM – Villeroy & Boch

Zlati pokrovitelj srečanja gostincev:  PANVITA – Ave mesnine  in Slovenska turistična organizacija

Generalna pokrovitelja Pos Elektronček in Pivovarna Laško Union d.o.o., part of the HEINEKEN

Pokrovitelji in razstavljavci: 
Bar 2000, Davidov hram, Društvo zeliščarjev, Falcomer, Hoteli Bernardin, Hmezad trgovina Žalec, Kalcer, Kmetijska zadruga Metlika, KZ Agraria, Miran Berlogar in Krucefix, Nektar Natura, Pekarna Pečjak, Petlja, Ptuj – Kozel pivo, Puklavec Family Wines d.o.o, Radenska, Radgonske gorice, Surf, Telekom Slovenije, Vigros, Vina Bordon, Vina Steras, VinaKoper, Winterhalter Gastronom, Zavod za izobraževanje delavcev Ljubljana, Združenje kmečkih sirarjev in partnerji kartice Mozaik Podjetnih.
PROGRAM STROKOVNEGA SREČANJA GOSTINCEV –  Spletna prijava

Ponedeljek, 20. 11. 2017
18.30                           Gostilna TOMI, Portorož 
Predavanje in večerja z naslovom »Užitna divja hrana Slovenije«
Vodila ga bosta predavatelj Dario Cortese in kuhar Marko Pavčnik (Grad Tabor, Laško). Vina: Bordon, Dekani in Steras, Šared nad Izolo

Torek, 21. 11. 2017 – Grand Hotel Bernardin, Obala 2, 6320 Portorož

8.30 – 9.30                  Registracija udeležencev

9.30 – 10.00                Pozdravni nagovor, Branko Meh, predsednik OZS in Mate Matjaž, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS

10.00 – 10.30              Aktualno – 10.00 – 10.20 Aktualne aktivnosti sekcije, Mate Matjaž, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS  

10.20 – 10.30 Novosti na področju trga dela in socialne varnosti, Drago Delalut, podpredsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS

10.30 – 11.00              Kje iskati delavce in kako jih zaposliti, Tomaž Bernik, ZDOPS 

11.00 – 11.20              Odmor in druženje s pokrovitelji in razstavljavci

11.20 – 12.00              TripAdvisor in digitalni marketing za gostilne in restavracije, Rajka Lunić, univ. dipl. kom., Marketing, DDForce

12.00 – 12.15             Uporaba zelišč in začimb v gostinstvu, Društvo zeliščarjev Maribor

12.15 – 12.30              Novosti digitalizacije s pomočjo Telekoma Slovenije, Uroš Dolinšek, Poslovni segment, Marketing

12.30 – 14.00              Odmor za kosilo in druženje s pokrovitelji in razstavljavci srečanja
Tradicionalni špricer in vinorodni okoliši – Radgonski špricer
                                  Predstavitev jedi pokrovitelja – AVE mesnine (Panvita)

14.00 – 16.30              Kratka predavanja Michelinovih kuharjev in Tomaž Kavčič ter Filip Matjaž

Fausto Arrighi (bivši direktor Michelinovega vodiča za Italijo), 
Emanuele Scarello (Agli Amici), dve Michelinovi zvezdici
Lorenzo Cogo (El Coq), ena Michelinova zvezdica
Andrea Canton (La Primula), ena Michelinova zvezdica
Vincenzo Guarino (Il Pievano), ena Michelinova zvezdica
Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono)
Filip Matjaž (Gostilna Tomi)

16.30 – 17.30              Odmor: Druženje s pokrovitelji in razstavljavci srečanja

17.30 – 18.50             Podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju

ob 20.00 uri                Večerji – dve možnosti

  • Ob 20.00 uri v Gostilni TOMI, Portorož

Večerja z Michelinovimi kuharji 
Vina: VinaKoper, Puklavec Family Wines d.o.o
Emanuele Scarello, Agli amici (dve Michelinovi zvezdici),  Lorenzo Cogo, El Coq (ena Michelinova zvezdica),  Vincenzo Guarino, il Pievano (ena Michelinova zvezdica),  Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu, Zemono ter Filip Matjaž in Mišo Jović iz Gostilne Tomi. 

  • Ob 20.00 uri v Oštariji, Portorož

Večerja – hladno topli bife (DJ Dady in Aleš Ogrin)
Vina: VinaKoper, Puklavec Family Wines d.o.o

ROK ZA PRIJAVE: do torka, 14. 11. 2016 oziroma do zasedbe prostih mest.

KOTIZACIJA

Ponedeljek, 20. 11. 2017

Večerja – Gostilna Tomi – »Užitna divja hrana Slovenije” iz lonca Markota Pavčnika in iz besed Daria Corteseja
30 €/ osebo za člane

50 €/ osebo za ostale udeležence

Strokovno srečanje, torek, 21. 11. 2017

Udeležba na Strokovnem srečanju brez večerje (samo predavanja)

25 €/ osebo za člane
50 €/ osebo za ostale udeležence

Udeležba na strokovnem srečanju z večerjo z Michelinovimi kuharji v Gostilni TOMI – Prijave možne od 6.11.2017 po spletu
105 €/ osebo za člane
Kotizacija srečanje (25€) in Michelinova večerja – 21.11.2017 – Gostilna Tomi 80€ (DDV vključen) – skupaj 105€ (Prijava na Michelinovo večerjo je za člane možna le s prijavo na strokovno srečanje). Prijave na srečanje z Michelinovo večerjo bodo možne po spletu od 6.11.2017, saj je število mest omejeno. Prijavi se lahko največ 4 osebe iz enega podjetja.
Število mest za Michelinovo večerjo je omejeno na 100 oseb, zato je na voljo še dodatna večerja v Oštariji, Portorož.

Udeležba samo na večerji v Oštariji, Potorož – hladni topli bife (DJ Dady in Aleš Ogrin)
30 €/ osebo za člane

50 €/ osebo za ostale udeležence

Cene že vključujejo DDV. Članske cene veljajo za člane OZS, njihove družinske člane in zaposlene, ki imajo poravnano članarino.

Splošni pogoji prijave in odjave
Prijave sprejemamo preko e-naslova vlasta.markoja@ozs.si ali preko spletne strani v rubriki OZS/dokodki, oz. po telefaksu 01 50 54 373, do torka, 14. 11. 2016 oziroma do zasedbe prostih mest.

Kotizacijo za udeležbo na srečanju predhodno nakažite na račun OZS: NLB d.d.: SI56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200001, koda namena OTHR. 
Potrdilo o plačilu pošljete skupaj z izpolnjeno prijavnico na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si ali po faksu 01 50 54 373.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Gostinstvo in turizem, Novice


Jaz tebi!