Katalog

David Kocjan s.p. – Avtodelavnica Kocjan, Žirje 20, 6210 Sežana

| 12. 12. 2017

Kakšna je vaša formula za uspeh?
Delavnost in skromnost. Grem korak za korakom, stopim toliko, kolikor mi dopušča. Le tako je mogoče iti naprej, počasi
in zanesljivo.

Kaj je pri vašem delu najbolj pomembno?
Rekel bi, da poštenost, resnost, natančnost. Pa še odgovornost, da spoštuješ dogovore s strankami. Pri vsakem delu se moraš truditi, da so ljudje, s katerimi delaš in za katere delaš, zadovoljni. Le tako je lahko delo dobro opravljeno in dobro odpravljeno delo je najboljša reklama.

 

S čim se vaše podjetje ukvarja?
Najprej je bila osnovna dejavnost kleparstvo in ličarstvo. Delavnico v Žirjah sem odprl leta 2003. Nato smo tam na matičnem podjetju dodali še vulkanizerstvo. Pred dobrimi desetimi leti je prišla priložnost za nakup zemljišča v Sežani, kjer se nato kar nekaj časa ni nič zgodilo. S partnerko Andrejo Gregorič sva se namreč odločila, da najprej njej urediva frizerski salon Andrejka v Sežani. To je bilo pred šestimi leti. Šele zatem je prišla spet na vrsto parcela, urejanje dokumentacije, gradnja … Zdaj smo objekt dokončali in v Sežano preselili vulkanizerstvo, uredili pa še avtooptiko, ročno avtopralnico in lokal, kjer bomo strankam postregli s kavo, pijačo … Toje na Cesti na Polane 25, za Mitolom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imate vzornika v vašem poslu?
Veliko jih je, tako v poslu kot na splošno v življenju. Vzorniki so vsi tisti, ki delajo in vztrajajo in pridejo z delom do penzije,
ki si jo zaslužijo.

Kaj je bila vaša največja napaka?
Prav velikih ni bilo. A vendarle, kdor dela, dela tudi napake. Le če nič ne delaš, ne delaš niti napak.

Kje se vidite čez deset let?
Za toliko naprej težko razmišljam. Tempo življenja je tako hiter, da je težko predvideti. Že kaj se bo zgodilo jutri, ne vem vedno.

Ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih? Smo, pri zavarovanju.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice, Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!