Katalog

Usposabljanje na delovnem mestu – NOVO POVABILO

| 12. 12. 2017

21. novembra, so na Zavodu za zaposlovanje objavili javno povabilo za usposabljanje približno 1.290 brezposelnih mladih na delovnem mestu pri delodajalcih iz vse Slovenije. Usposabljanje na delovnem mestu traja dva ali tri mesece. Vanj se lahko vključijo mlajši od 30 let, ki so najmanj 3 mesece prijavljeni v evidenci brezposelnih. Trimesečno usposabljanje je namenjeno le mladim iskalcem prve zaposlitve.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci – pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Ponudbe za usposabljanje brezposelnih mladih lahko oddajo do razdelitve sredstev oziroma najkasneje do konca novembra prihodnje leto.

Usposabljanje na delovnem mestu praviloma poteka polni delovni čas, največ 5 dni v tednu, udeleženci pa so med usposabljanjem še naprej prijavljeni pri zavodu za zaposlovanje. Za udeležbo na usposabljanju jim Zavod mesečno povrne potne stroške in dodatek za aktivnost.

Velja omeniti, da usposabljanje na delovnem mestu poteka brez delovnega razmerja, pod vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec. Mentor pri posameznem delodajalcu lahko hkrati usposablja največ 5 brezposelnih.

Delodajalcem za izvedeno usposabljanje Zavod povrne upravičene stroške. Za dvomesečno usposabljanje 370 EUR in za  trimesečno usposabljanje 493 EUR za udeleženca. Delodajalcem iz sektorjev, opredeljenih v javnem povabilu, Zavod povrne dejanski strošek zdravniškega pregleda udeleženca.

Več informacij na spletni strani Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice


Jaz tebi!