Katalog

Praktični napotki za pripravo letnega poročila in davčni obračun za 2017 ter davčne novosti 2018

| 9. 1. 2018

Pravne osebe in samostojni podjetniki morajo enkrat letno poslovne knjige zaključiti in oddati letno poročilo na Ajpes ter davčni obračun na Furs. Poleg tega so bile koncem leta 2017 sprejeta določene spremembe davčne zakonodaje. Obe tematiki bosta na praktičnih primerih predstavljeni na izobraževanju, ki bo potekalo 6.2.2018 od 9.00 do 12.00 na Obrtno-podjetniški zbornici Sežana. 

Iz vsebine strokovnega seminarja:

  • Letna poročila (sestava, oddajanje, posebnosti, itn.)
  • Davčni obračun (davčno priznani/nepriznani/delno priznani prihodki in odhodki, slabitve in odpisi terjatev, stroški reprezentance, poslovnih daril in reklame, olajšave, izračun davčne obveznosti in akontacij)
  • Posebnosti pri samostojnih podjetnikih (zavarovana osnova, itn.)
  • Novosti v davčni zakonodaji (Spremembe Zakona o dohodnini, Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, Zakona o davčnem postopku in Zakona o davčnem potrjevanju, itn.)

Izobraževanje bo trajalo 4 šolske ure, predavala bo dr. Tatjana Jovanović, ki je avtorica številnih predavanj in strokovnih člankov s področja računovodstva in davkov, sicer pa tudi dolgoletna sodelavka Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

KOTIZACIJA: cena izobraževanja je 85,00 EUR (DDV vključen). Za člane Območno obrtno-podjetniških zbornic in njihove zaposlene znaša 55,00 EUR (DDV vključen); za člane Območne obrtno-podjetniške zbornice Sežana s poravnano članarino znaša cena 35,00 EUR (DDV vključen). Za nečlane pa znaša 75,00 EUR. Po članskih cenah se lahko prijavi ena oseba.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: Prosimo vas, da nas o udeležbi na posvetu obvestite do 2.2.2018. Kontaktna oseba je Klementina Križman, telefon: 05 73 00 060. Odjave posveta so možne do 5.2.2018, v nasprotnem primeru bomo kotizacijo zaračunali v celoti. Prijavite se preko spletne strani OOZ Sežana.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana izvaja izobraževanje v okviru Programa za pospeševanje malega gospodarstva Občine Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina in Komen.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Iz dela zbornice, Izobraževanje, Novice, Ugodnosti za člane, Zakonodaja


Jaz tebi!