Plesni studio Mateja Terčon Knap s.p.

| 9. 4. 2018

Kakšna je vaša formula za uspeh?
Moje vodilo je zagotovo to, da sem to kar sem, da se trudim in vztrajam vsak dan znova. Da prisluhnem vsakomur in da se vsak pri nas počuti zaželjen, spoštovan in del naše plesne družinice. Na plesalce gledam kot na posameznike, ki mi ogromno pomenijo in njihova sreča v plesni dvorani in izven nje je eden glavnih motivov zakaj delam to kar delam. Pomembna mi je tudi iskrenost, ne samo plesalcev, otrok, ampak tudi njihovih staršev ter podpornikom, saj samo tako lahko funkcioniramo kot je treba.

Kaj je pri vašem delu najbolj pomembno?
Pri mojem delu je zame najbolj pomembno to, da plesalcem nudimo ne samo učenje plesa, ampak tudi podporo na vsakem koraku. Vse imam za »svoje «. Od vedno so bile moje sanje ustvariti plesno šolo ki bo dostopna prav vsem in v kateri se bodo vsi počutili domače.
Zagotovo je pomembno tudi to, da se posebej otrokom prisluhnemo, ustrežemo njihovim željam in jim pomagamo uresničiti njihove sanje. Seveda pride tudi do padcev, takrat mi je najbolj pomembno to, da se sama sebe spomnim zakaj sem tukaj, zakaj delam kar delam in naj ne pozabim na svoje poslanstvo.

S čim se vaše podjetje ukvarja?
Pri nas poučujemo ples. Pri nas plešejo plesalci stari od 2-eh let, pa vse tja do 78-ega leta starosti. V osnovi poučujemo hip hop, izvajamo funky fit vadbo, plese v parih, priprave na valete ter poroke.
Učimo tako skupinsko kot tudi individualno. Plesalci lahko plešejo zgolj rekreativno ali pa tudi tekmovalno, ter se tako skozi leto udeležujejo raznih tekmovanj na državni in mednarodni ravni.

Imate vzornika v vašem poslu?
Posebnega vzornika nimam. Vsaj ne glede poslovnega življenja. Imam pa okrog sebe ljudi, mojo družino, brez katerih ne bi mogla biti to kar sem in so mi največja inspiracija in pomoč. Zaradi njih lahko toliko delam, zaradi njihove podpore ni prav nič težko in so mi velik vzgled, saj so vsi vztrajni, srčni, polni energije in mi vedno pomagajo, da lahko usklajujem moj nori delavnik z družino in vsem kar pride zraven. Zavedam se, da je to velik privilegij, ki ga nima vsak, saj moje delo nima ustaljenega urnika, prosta je samo nedelja, še to malokrat in brez njih, bi lahko podjetje takoj zaprla.

 

Kaj je bila vaša največja napaka?
Da bi lahko govorila prav o nekih napakah, ne morem. So bile samo negativne izkušnje iz katerih sem pobrala ven dobre stvari, ki te okrepijo in naredijo močnejšega. Tukaj je zagotovo mišljena začetniška naivnost, ki me žal še kdaj pa kdaj spremlja ter preveliko zaupanje v ljudi, ki jih komaj spoznaš.
Tisti ki me dobro poznajo mi velikokrat očitajo, da sem preveč popustljiva ter da prevečkrat dovolim, da mi neprivoščljivi in malce zlobni ljudje pridejo do živega, ampak se zaradi tega ne sekiram kaj dosti, vsaj čez čas ne, saj mi je pomembno to, da ostanem zvesta sama sebi in se zaradi takih ljudi ne mislim spreminjat v nekaj kar nisem.

Kje se vidite čez deset let?
Želim si, da bi imela ta privilegij, da bi čez deset let še vedno lahko poučevala in predajala znanje ter osrečevala vse svoje plesalce. Drugega si ne želim. Imam to srečo, da živim svoje sanje in nekaj najlepšega bi bilo, če bi to lahko trajalo v nedogled.

Ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?
Kartico sem že uporabila in z njo tudi prihranila.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice, Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!