GOMBAČ IGOR s.p. TRIA – ELEKTROINSTALACIJE IN OGREVALNA TEHNIKA

| 15. 5. 2018

Kakšna je vaša formula za uspeh?
Moje vodilo so poštenost, prijaznost, strokovnost, delavnost in hitra odzivnost. Še posebej je to pomembno takrat, ko se ljudje znajdejo v težavah, ko ostanejo brez ogrevanja, tople vode ali pa zaradi tehničnih okvar ne morejo opravljati svoje dejavnosti. Vsekakor pa brez podpore družine in žene, ki mi
vztrajno stojijo ob strani, ne gre.

Kaj je pri vašem delu najbolj pomembno?
Pomembno je to, da poznam trenutno tehnologijo, saj se ta zelo hitro spreminja in razvija. Priporočjivo je da v spominu ohranjam vsako stranko njihove sisteme in izvedbe v objektih. Narava mojega poklica je namreč takšna, da se predvsem v zimskem času obseg mojega dela zelo poveča in je včasih potrebno ljudem pomagati zelo hitro in učinkovito. Nasveti strankam ter hitra intervencija pri nastalem problemu sta ključnega pomena v izogib situacijam, katere so lahko nevarne za stranko in objekt.

S čim se vaše podjetje ukvarja?
Ko sem zaključil šolanje katero je vsebovalo še prakso in vajeniško dobo, sem se zaposlil na Soških elektrarnah. V obrtniške vode sem se podal pred dobrimi tridesetimi leti. Takrat sem se začel ukvarjati z elektroinstalacijami, kasneje pa zaradi potreb trga s servisiranjem ogrevalne tehnike ter izdelavo in servisiranjem reklamnih napisov. To delo opravljam še danes vendar v zmanjšanem obsegu.

Imate vzornika v vašem poslu?
Ko sem se kot mlad samostojni podjetnik podajal na poslovno pot, sem se zgledoval in učil od izkušenih, uspešnih in že uveljavljenih podjetnikov. Čez čas je zame postalo zelo pomembno, da sem ostajal zvest sam sebi in si ustvaril svojo pot – nenazadnje je to ključ, kako v svojem poklicu ostati zadovoljen in
uspešen. Vsekakor pa sem svoje znanje vedno bogatil s povezovanjem in sodelovanjem z drugimi podjetniki iz sorodnih panog. Medgeneracijsko sodelovanje je ključ za vse, ki se podajajo na poslovno pot, saj tako vsi razvijamo svoja znanja in postajamo v svojih poklicih boljši.

Kaj je bila vaša največja napaka?
Napake se seveda dogajajo, a kjer sta dobra volja in zagnanost jih pač odpraviš in se iz njih nekaj naučiš. Za večjo napako na moji poslovni poti si štejem mogoče to, da nisem znal ali zmogel izterjati neplačnikov. Energijo, ki bi jo porabil za izterjavo sem zato raje preusmeril v nadaljno delo in s tem pokrpal finančne luknje.

Kje se vidite čez deset let?
Če že vprašate, čez deset let, upam, da bom dočakal zasluženo pokojnino. Zaradi svoje delovne narave in še mnogih neraziskanih področij, bom sigurno ostal delovno aktiven.

Ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?
Ker se večinoma posvečam delu, upravljanje s Kartico Mozaik podjetnih prepuščam svoji ženi, ki že vsa leta moje podjetniške poti uspešno vodi računovodske storitve.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice, Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!