Delavnica Igor Jagodic: »Kaj bi kuhal, če bi imel gostilno na Krasu?«

| 8. 6. 2018

Šola okusov je 10. aprila 2018, v Gostilni Mahorčič – Rodik, na delavnici »Kaj bi kuhal, če bi imel gostilno na Krasu?«,
ki jo je vodil vrhunski chef Igor Jagodic, oprla na lokalno kulinariko. Udeleženci so bili deležni priprave menuja: brancin,
brancinova koža, pena rdeče pese, dimljena kisla smetana, posušen ajdov biskvit, čemaž, čemaževo olje, hren, dashi z rdečo peso; telečji rep, priželjc, dimljen kostni mozeg, ješprenj, šparglji in radič; smuč, kopriva, pinije, krema koprive, olje koprive, omaka sirotke in jabolčnega kisa, koprivni zavitek ali ˝štrudelj˝; kuhana svinjska koža, slanina, svinjska lička, krompirjeva pena s
slanino, divji hmelj; pečena rabarbara, rožmarin, sivka in jagode.


Delavnica je bila izvedena v okviru Programa za pospeševanje malega gospodarstva Občine Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina in Komen.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Gostinstvo in turizem, Iz dela zbornice, Izobraževanje, Novice, Ugodnosti za člane


Jaz tebi!