Delavnica varstvo osebnih podatkov-priprava in uskladitev dokumentov v praksi

| 8. 6. 2018

Delavnica varstvo osebnih podatkov – PRIPRAVA IN USKLADITEV DOKUMENTOV V PRAKSI, se je na OOZ Sežana odvijala 11. aprila 2018.

Varstvo osebnih podatkov je v letu 2018 eden izmed pomembnejših projektov, ki jih morajo izvesti tudi mikro in mala podjetja ter prilagoditi svoje poslovanje. Konec maja 2018 mora biti poslovanje usklajeno s Splošno uredbo iz varstva osebnih podatkov. Splošna uredba za varstvo osebnih podatkov v svojih določilih opredeljuje načela, po katerih mora delovati vsak delodajalec.

Odgovornost je eno izmed teh načel in se kaže predvsem v proaktivnem delovanju ter spoštovanju ostalih načel in drugih obveznosti, vključno s pripravo dokumentacije, ki jo bo po uredbi potrebno ali vsaj zaželeno imeti. Delavnica je omogočila, da so se udeleženci seznanili z uredbo v najpomembnejših delih, saj kot upravljavec osebnih podatkov so odgovorni za skladnost z uredbo.

Delavnico bo vodila Vanja Kozmusuni. dipl. pravnica, ki že več kot 10 let aktivno deluje na kadrovskem področju in ima izkušnje tako z svetovanjem manjšim delodajalcem Vanja se vrsto let ukvarja tudi z varstvom osebnih podatkov, področjem, ki ji je zelo zanimivo iz vidika, da želi obdržati moč odločanja
o tem, kaj se dogaja z njenimi osebnimi podatki. Prav zaradi tega je prava oseba za ureditev področja osebnih podatkov, saj razume tako potrebe posameznika kot potrebe delodajalca.

Delavnica je bila izvedena v okviru Programa za pospeševanje malega gospodarstva Občine Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina in Komen.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Iz dela zbornice, Izobraževanje, Novice, Ugodnosti za člane


Jaz tebi!