Elmar elektroinstalacije, Marko Svetina s.p.

| 22. 11. 2018

Kako bi vi predstavili svojo dejavnost?
Naša dejavnost zajema izdelavo vseh vrst električnih instalacij, napeljav za alarmne sisteme, video nadzor, računalniške mreže,
instalacije za razsvetljavo in ozvočenje ter strelovodne napeljave. Na področju novogradenj, adaptacijah starih objektov, izvajamo inštalacije v stanovanjskih zgradbah, industrijskih, trgovskih in ostalih javnih objektih. V sodelovanju z poslovnimi partnerji združujemo izvedbo električnih napeljav tudi na vsakoletnih prireditvah. Zadnja leta se veliko posvečamo izdelavi instalacij in montaži sončnih elektrarn.

Kdaj in kako ste začeli samostojno poslovno pot?
Samostojno poslovno pot sem začel leta 1990 kot samostojni podjetnik. Zaradi velikega obsega dela sem se po 29 letih odločil,
da podjetje preoblikujem v d.o.o..

Na kaj ste najbolj ponosni v svojem poslu?
Najbolje sem ponosen na to, da imam v podjetju zaposlena oba sinova in ženo. Sodelujem tudi s ŠC Nova Gorica pri praktičnem
usposabljanju z delom.
Zaposlujem kader iz domačega okolja. Ponosen sem, da v slovenskem merilu z več kot 150 montiranimi samooskrbnimi elektrarnami predstavljamo enega največjih podjetij pri montaži sončnih elektrarn.

Kaj vas pri vašem delu najbolj navdihuje?
Najbolj me navdihuje delo z mladimi zaposlenimi, ki so garancija za uspeh na trgu.

Kako motivirate sebe ali svoje zaposlene?
Motiviram jih z nabavo dobre opreme in sredstvi, ki jih potrebujejo pri izvajanju svojega dela. Trudim se, da so zaposleni
zadovoljni, ter za opravljeno delo primerno nagrajeni.

Kakšen je vaš recept za uspešno podjetje?
Ni recepta. Človek hitro sam ugotovi, da če je delaven in pošten gre tudi delo lahko od rok. Predvsem se moraš pogovarjati s strankami, se jim prilagajati in jih upoštevati pri njihovih željah ter z svojim izvedenim delom zadovoljiti.

Kaj je bila najbolj tvegana stvar, ki ste jo kdaj naredili? Kaj vam je prinesla in ali bi jo ponovili?
Najbolj tvegana stvar, ki sem jo naredil je bila postavitev Sončne elektrarne leta 2010 v Sežani. Moja elektrarna in še trideset zgrajenih v letih od 2010 do 2013, mi je prinesla veliko izkušen, poslovnih povezav in predvsem znanja.

Če bi danes še enkrat začenjali poklicno pot, bi kaj naredili drugače?
Verjetno bi prej poskrbel za delovne prostore in šele kasneje za svoje bivališče.

Nekdo ima dobro idejo, pa ne ve, kako bi začel. Kaj mu svetujete?
Brez strahu. Vse se da, če se hoče. Na napakah se učimo.

Kje se vidite čez deset let?
V »penziji« še ne, saj imam še veliko energije in veliko dela zagotovljenega. Veliko načrtov za prihodnost. Upam pa, da bosta sinova še pred tem prevzela podjetje in ga prav tako uspešno vodila naprej.

Ali ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?
Ja, kartico Mozaik podjetnih uporabljam že od septembra 2011. Uporabljam jo, kjer se le da. Priporočam jo vsem, ki so včlanjeni v obrtno zbornico. S kartico Mozaik podjetnih se da veliko prihraniti.

 

Kategorija: Novice, Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!