Ugodnosti za člane OOZ Sežana pri dogodkih v organizaciji Kosovelovega doma Sežana

| 26. 11. 2018

Ugodnosti za imetnike kartice MOZAIK PODJETNIH, ki jih lahko koristite v Kosovelovem domu Sežana:
PREMIERA:

Nedelja, 18. november 2018, ob 20. uri Muzeum Ljubljana, Kino Šiška in Kosovelov dom Sežana, Ivo Svetina – ROJSTVO VENERE
Režija in gib: Barbara Novakovič Kolenc. Nastopajoči: Jernej Gašperin, Vid Klemenc, Manca Krnel, Maruša Majer, Mateja Rebolj.
Igra se odvija v času med septembrom 1449 in majem 1498; med vdorom Karla VIII. in Savonarolovo smrtjo. Savonarola vpliva na Botticellija, da se odvrne od lastnih načel, ki so renesančno humanistična in v duhu neoplatonizma slavijo lepoto »kot duhovno milino«, saj na svojih slikah upodablja »ambivalente simbole«, zemeljske in nebeške boginje, telesno in duhovno ljubezen (Rojstvo Venere). Razmerje med Botticellijem in Amedeom se zaplete, Amadeo ga zaradi ljubosumnosti ovadi. Botticelli začne slikati Mistično rojstvo (Nativita), v katerem hoče izpostaviti »spravo« med angeli in ljudmi. S to sliko, hoče izpovedati svojo novo vero, ki je začela najedati njegovo ustvarjalno silo.
Vstopnina: redna cena 15 EUR, dijaki in študentje 5 EUR, upokojenci 7 EUR, abonenti Kosovelovega doma Sežana (ki niso upokojenci) in člani OOZ Sežana (kartica Mozaik podjetnih) 8 EUR.


Torek, 27. november 2018, ob 20. uri DIVANHANA
Zasedba: Šejla Grgić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas kitara), Rifet Čamdžić (bobni) in Irfan Tahirović (tolkala).
Koncert za Glasbeno-plesni in Briljantni abonma ter izven. Šestčlanska zasedba s tradicionalno glasbo Bosne in Hercegovine v sodobnih aranžmajih, glasbenimi popotovanji po tradiciji balkanskih zvočnih praks in s poudarkom na sevdalinki, bosanski „urbani“ ljudski pesmi, ustvarja glasbeno melanholično senzibilnost izvirnega sevdaha, žanra, ki pleni s patino hrepenenja, nostalgije, žalosti in (bolečine v) ljubezni.
Vstopnina: parter 18 EUR, balkon 15 EUR; 10 % popusta za abonente Kosovelovega doma Sežana in za člane OOZ Sežana
(kartica Mozaik podjetnih).

 

 

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice, Ugodnosti za člane


Jaz tebi!