OOZ Sežana

Ugodnosti za imetnike kartice MOZAIK PODJETNIH – Kosovelov dom Sežana

| 4. 12. 2018

Ponedeljek, 10. december 2018, ob 20. uri
Mestno gledališče ljubljansko: Daniel Glattauer – ČUDEŽNA TERAPIJA
Komedija. Za gledališki in Briljantni abonma ter izven. Režija: Tijana Zinajić. Igrajo: Uroš Smolej, Tjaša Železnik in Tanja Ribič.
Kadar v zakonu hudo škriplje, prideta človeku na misel vsaj dve zelo različni rešitvi:
ločitev ali obisk zakonske posvetovalnice oziroma psihoterapevta. Tako se tudi Jana in Valentin Dorek, par srednjih let z dvema skoraj odraslima strokoma, namenita reševati zakonsko barko, ki neusmiljeno tone. Njuna psihoterapevtka, ženska z dolgoletno prakso, jima postreže s celo vrsto
različnih psiholoških vaj za izboljšanje komunikacije, ki pa po prvih obotavljajočih se korakih sprožijo hudournike medsebojnega obtoževanja. Na dan privrejo zatajevani občutki Jane, ki se je vsa leta zakona počutila odrinjeno in zapostavljeno, saj Valentinu nikoli ni odpustila skoka čez plot. Vendar ji
zagrenjeni Valentin vrne milo za drago, ker si je tudi ona nekoč privoščila ljubimca. Kot vsi dolgoletni zakonci sta Jana in Valentin izkušena in do zob oborožena veterana zakonskega bojišča; vešče vrtita meče očitkov, mečeta kopja obtoževanj, podstavljata mine poniževanj in streljata drug drugemu
naravnost v srce. Bo mirovna misija uglajene in obupane psihoterapevtke uspela ali pa bo s svojimi metodami vred končala kot kolateralna škoda vojne zakoncev Dorek?

Predstava traja 1 uro in 5 minut (65 minut) in nima odmora.
Vstopnina: parter 18 EUR, balkon 15 EUR; 10 % popusta za abonente Kosovelovega doma Sežana in za člane OOZ Sežana (kartica Mozaik podjetnih).

NOVOLETNI KONCERT KOSOVELOVEGA DOMA SEŽANA
Petek, 28. december 2018, ob 20.uri
BIG BAND RTV SLOVENIJA S PEVKO NINO STRNAD: TRENUTKI Z JOŽETOM PRIVŠKOM Za Glasbeno-plesni in Briljantni abonma ter izven.
V tako imenovanem Privškovem letu ob osemdeseti obletnici rojstva Jožeta Privška, je Big Band RTV Slovenija kar velik zalogaj posvetil njegovemu bogatemu opusu.
Projekt Trenutki z Jožetom Privškom je namenjen predvsem vokalnemu džezovskemu opusu Jožeta Privška, ki je nekaterim precej neznan, zato bo toliko zanimivejši za marsikaterega poslušalca. Seveda bo večer začinjen tudi z nekaj njegovimi hiti in nekaj instrumentalnimi skladbami.
Pevsko nas bo spet očarala edinstvena Nina Strnad, orkestru pa bo dirigiral saksofonist Lenart Krečič.
Vstopnina: parter 20 EUR, balkon 17 EUR;10 % popusta za abonente Kosovelovega doma Sežana in za člane OOZ Sežana (kartica Mozaik podjetnih).

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice, Ugodnosti za člane


Jaz tebi!