ŽAN UMEK (Avtomehanika in vulkanizerstvo Robi Umek s.p.) iz Škrbine na izboru “MEHANIK LETA 2018” odličen tretji. Čestitke!

| 6. 12. 2018

Spletni portal Žurnal24 ter revija Mehanik in voznik sta že petič pripravila izbor za Mehanika leta, ki je tudi tokrat potekal pod okriljem Strokovnega izobraževalnega centra Ljubljana (SIC) v delavnicah Srednje poklicne in strokovne šole Bežigrad (SPSŠB).

Mehanik_leta_2018 (2)Izbor že tradicionalno poteka v dveh fazah; med prijavljenimi mehaniki so bralci z glasovanjem najprej izbrali osem finalistov, ki so se ob Mehaniku leta 2017, Robertu Erženu, nato preizkusili pri teoretičnem znanju in praktičnih spretnostih. Finalni preizkus je trajal kar šest ur, v njem pa se je pomerilo devet mehanikov.
Zmagovalec in obenem Mehanik leta 2018 je Anže Soklič (Avto usluga trgovina rezervnih delov Anton Soklič s.p.).

Tretje uvrščeni Žan Umek, z 20 leti najmlajši med letošnjimi prijavljenimi kandidati, se je veselil odlične uvrstitve: “Vedel sem, da bo tekmovanje zahtevno, pokazati je bilo treba vsestransko znanje. Dobil sem tudi samopotrditev. Jaz bom nadaljeval delo, ki ga je začel oče z družinskim podjetjem. Svoje znanje bom prenašal naprej. To je zame najlepši poklic.”
Čestitamo!
Avtomobilizem.com (Vir in foto: Mehanik leta.)

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Avtoservisno - remontna dejavnost, Novice, Sekcija avtoserviserjev


Jaz tebi!