OZS podelil nagrade obrtnikom in podjetnikom – 6. december 2018 ob 20:53, Brdo pri Kranju

| 7. 12. 2018

Obrtnik leta postala vodja Gostilne Mihovec. Podjetnik leta postal avtoprevoznik Peter Pišek.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je sinoči na Brdu pri Kranju podelila prestižna priznanja za poslovne dosežke, inovativnost in odličnost. Obrtnica leta 2018 je postala Mojca Trnovec, ki vodi Gostilno Mihovec, podjetnik leta pa Peter Pišek iz družbe Pišek & HSF Logistics.

Obrtnik leta prvič postala ženska
Obrtnica leta je po izboru komisije postala Mojca Trnovec, ki vodi Gostilno Mihovec v Zgornjih Pirničah in je sploh prva ženska dobitnica tega priznanja. Kot je poudarila, je to velika spodbuda in priznanje za 160-letno delo, ki ga opravljajo z ljubeznijo. Gostilna Mihovec je edina gostilna v Sloveniji, ki je v času vegetacije samooskrbovana z vso zelenjavo in žiti. Ves čas pa se v gostilni tudi trudijo, da njihova kulinarična ponudba sledi smernicam.

Podjetnik leta je postal Peter Pišek, ki je lastnik in direktor podjetja Pišek & HSF Logistics. Uspeh podjetja, ki teži k cilju postati vrhunski ponudnik paketnih logističnih rešitev, se, kot poudarja Pišek, skriva v skrbno izbranih kadrih, korektnih kupcih in dobrih dobaviteljih. Konkurenčna prednost podjetja so tudi hlajeni skladiščni prostori na Nizozemskem in v Nemčiji ter letos zgrajeni logistični center na Lopati pri Celju.

Naziv najstarejši obrtnik leta 2018 je pripadel samostojnemu podjetniku Franciju Ažmanu, ki je pri 77 letih še vedno predan avtoprevozniški in gostinski dejavnosti, a ju počasi prepušča otrokom. Podjetje Ažman je danes uspešno logistično podjetje, družinsko tradicijo gostinstva pa ohranjajo v gostišču Tulipan v Lescah. Kot je iz svojih bogatih izkušenj povzel Ažman, so vzponi in padci, vendar je treba vztrajati.

Predsednika OZS-ja Branka Meha veseli, da gre slovenskemu gospodarstvu dobro, ampak to še ne pomeni, da je uspeh slovenskih obrtnikov in podjetnikov samoumeven. “Da izstopiš iz povprečja, premaguješ ovire, se kosaš s konkurenco ter težiš k napredku in inovacijam, moraš biti odličen,” je pojasnil Meh in dodal, da se vsako leto na tej prireditvi poklonijo najodličnejšim v svojih vrstah.

Malo gospodarstvo je v Sloveniji izjemnega pomena, je spomnil Meh, ki si želi, da bi veliko vrednost malega gospodarstva za našo državo spoznali vsi. Zadovoljen je, da je bil ta teden v obravnavo vložen predlog zakonske spremembe, ki uresničuje pobudo OZS-ja o državnem sekretarju za malo gospodarstvo. Ob tem se je Meh zahvalil vladi, da je prepoznala pomen tega segmenta gospodarstva.

Na sinočnji prireditvi so podelili tudi diplome 38 novim mojstrom. Minister za izobraževanje znanost in šport Jernej Pikalo je poudaril, da so mojstri tisti, ki nadaljujejo žlahtno nit, ki se prenaša od vajenca prek pomočnika do mojstra. Mojstri imajo posebno odgovornost, med drugim tudi odgovornost za odličnost, rast podjetja in družbene posledice, je poudaril Pikalo.

Vir: MMC RTV SLO, STA

Kategorija: Aktualno iz OZS, Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice


Jaz tebi!