Ugodnosti za člane OOZ Sežana pri dogodkih v organizaciji Kosovelovega doma Sežana

| 9. 1. 2019

Ugodnosti za imetnike kartice MOZAIK PODJETNIH, ki jih lahko koristite v Kosovelovem domu Sežana:

Sreda, 9. januar 2019, ob 20. uri

SNG Nova Gorica – Jure Karas: REALISTI

Kabaret. Gledališki in Briljantni abonma ter izven

Režija: Tijana Zinajić.

Igrajo: Peter Harl, Jure Kopušar, Matija Rupel, Urška Taufer in Žiga Udir. Za klavirjem: Anže Vrabec/Joži Šalej.

Svet je šel po gobe, mi pa v najbližji nakupovalni center. Resničnostni šovi so naenkrat bolj resnični od novic. Tretji svet mučita ekologija in ekonomija, nas pa, koliko zdrži baterija. Treniramo pohlevnost. Hodimo v službe, ki jih ni. Samo še smrt in krediti so za nedoločen čas. Kam naj se normalen človek zateče drugam kot v teater? Odgovorni pravijo, da je kostumov, vicev in pijače še za eno rundo. Nasmejmo se, preden bo prepozno.

Predstava traja 1 uro min 30 minut (90 minut) in nima odmora.

Vstopnina: parter 18 EUR, balkon 15 EUR.

Popusti: za člane OOZ s kartico Mozaik podjetnih 10%.

 

Ponedeljek, 14. januar 2019, ob 20.uri

AKUSTIČNI FRANZ

LAČNI FRANZ

Koncert. Glasbeno plesni in Briljantni Abonma ter izven

Lačni Franz je zopet med nami. Pomlajen, ampak zaradi tega nič manj angažiran, odločen in glasen. Zoran Predin je v letu 2015 ob sebi zbral odlične glasbenike in skozi leto 2015 in 2016 posnel po dolgih 17 letih novo avtorsko izdajo Lačnega Franza. Anej Kočevar (bas kitara), Luka Čadež (bobni), Boštjan Artiček (klaviature) in Tine Čas (kitara) so dodali tisto svežino, ki jo je Zoran Predin potreboval, ko se je odločal, da je vredno v življenje ponovno vrniti Lačnega Franza. Verjetno se bomo vsi strinjali, da je tokrat čas kot nalašč za nove avtorske pesmi in da so se ponovno posnele nekatere starejše, nikdar zares pozabljene. Lačni Franz je spet aktualen, če mu boste dali priložnost, vas bo prevzel!

Vstopnina: parter 18 EUR, balkon 15 EUR.

Popusti: za  člane OOZ s kartico Mozaik podjetnih 10%.

 

VABLJENI NA PREMIK 1 na 1

Tretjo sezono mesečnih pogovornih večerov nadaljujemo s #13 PREMIKom 1 na 1, ki se bo zgodil  v petek, 25. januarja 2019, ob 19. uri v prostorih OOZ Sežana. Gosta dogodka bosta Vojka Žgavec Clemenz in dr. Jurij Clemenz.

Jurij in Vojka sta se na Kras preselila leta 2006 in ga vzela zelo zares. Tu nista le “vikendaša”, temveč sta sem preselila svoje življenje. Razloga za selitev sta bila “enostavna”. Prvič: življenje v prestolnici (in severno od nje) ju ni več zadovoljevalo. Drugič: Kras je krasen. Še vedno nadaljujeta z osnovnima poklicema. Jurij, po izobrazbi zdravnik, je svetovalec za farmacevtsko industrijo in zdravstvene sisteme. Vojka, po izobrazbi novinarka, je komunikacijska strateginja, kreativna direktorica in predavateljica. Ob tem pa v okviru njunega podjetja Ideje, koncepti in zgodbe ustvarjata zgodbe, ki jih je navdahnil prav Kras. Med njimi so tudi marmalade Mmm Beatrice, Kraške zapeljivke in nazadnje še Karra – osebna gostiteljica in ustvarjalka izjemnih doživetij. O perspektivah, ki jih ima Kras. O neizkoriščenih potencialih Krasa. O tem, kako narediti Kras spet krasen in pritegniti mlade, da se na Kras vračajo. Pa še o marsičem zanimivem se bo z Jurijem in Vojko pogovarjala Eda La Vita.

Neformalna skupina PREMIK je v soustvarjanju projekta PREMIK 1 na 1 združila več lokalnih organizacij: Kosovelov dom Sežana, Kosovelova knjižnica Sežana, Klub študentov Sežana, Ljudska univerza Sežana (Kosovelova soba), Mladinski center Podlaga (Zavod ŠTIP), Inkubator Sežana, Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana in ŠC Srečka Kosovela: Višja strokovna šola.

Vse, ki bi želeli postati del PREMIKajoče ekipe vabimo, da nas pocukate za rokav na dogodkih ali nam pišete na FB.

 

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice, Ugodnosti za člane


Jaz tebi!