Premik 1 na 1: Vojka Žgavec Clemenz in dr. Jurij Clemenz

| 21. 1. 2019

Vljudno vabljeni na #13 PREMIK 1 na 1, ki bo v petek, 25. januarja, ob 19. uri v prostorih Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana. Gosta večera bosta Vojka Žgavec Clemenz in dr. Jurij Clemenz. Dogodek bo moderirala Eda La Vita. Vstop je prost.


Vojka in Jurij sta se na Kras preselila leta 2006. Razloga za selitev sta bila “enostavna”. Življenje v prestolnici (in severno od nje) ju ni več zadovoljevalo, in Kras je krasen. Še vedno nadaljujeta z osnovnima poklicema. Jurij, po izobrazbi zdravnik, je svetovalec za farmacevtsko industrijo in zdravstvene sisteme. Vojka, po izobrazbi novinarka, je komunikacijska strateginja, kreativna direktorica in predavateljica. Ob tem pa v okviru njunega podjetja Ideje, koncepti in zgodbe ustvarjata zgodbe, ki jih je navdahnil prav Kras. Med njimi so tudi marmalade Mmm Beatrice in Kraške zapeljivke in nazadnje še Karra – osebna gostiteljica in ustvarjalka izjemnih doživetij.

O perspektivah, ki jih ima Kras, o neizkoriščenih potencialih Krasa, o tem, kako ohranjati Kras krasen in pritegniti mlade, da se na Kras vračajo, pa še o marsičem zanimivem se bo z njima pogovarjala Eda La Vita.

Neformalna skupina PREMIK je v soustvarjanju projekta PREMIK 1 na 1 združila več lokalnih organizacij: Kosovelov dom Sežana, Kosovelova Knjižnica Sežana, Klub Študentov Sežana, Ljudska Univerza Sežana (Kosovelova soba), MC Podlaga Sežana (Zavod ŠTIP), Inkubator Sežana, Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana in Višja strokovna šola Sežana.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice


Jaz tebi!