Do Sofije in nazaj: Prijave za startup vlak odprte

| 3. 4. 2019

V dneh od 8. do 12. maja 2019 bo na relaciji Ljubljana-Sofija-Ljubljana potoval poseben vlak Slovenskih železnic, na njem pa bodo mladi razvijali svoje ideje in jih ob koncu poti v bolgarski prestolnici predstavili investicijskemu skladu Launchub.
Pod okriljem Ustvarjalnika so se povezali Slovenske železnice, telekomunikacijsko podjetje A1 ter več kot 20 izstopajočih slovenskih podjetnikov in gospodarstvenikov, da bi mladim podjetnikom v Sloveniji pomagali narediti prvi poslovni preboj.

Do Sofije in nazaj: Prijave za startup vlak odprte

Organizatorji so prvi tovrstni dogodek v Sloveniji poimenovali Startup Train. »Petdesetim izbranim mladim udeležencem želimo s tem potovanjem olajšati začetek posla in jih predvsem navdihniti, da bodo svoje ideje tudi udejanjili. Kljub občasnemu nerazumevanju države še vedno trdimo, da je v Sloveniji mogoče uspeti s prodorno idejo, saj naša podjetniška skupnost rada pomaga tistim na začetku,« je ob najavi dogodka povedal vodja Ustvarjalnika in pobudnik omenjenega dogodka, Matija Goljar.

Na startup potovanju po železniških tirih se bodo mladim v vlogi mentorjev pridružili najbolj cenjeni slovenski poslovneži, partnerska podjetja projekta pa bodo mladim podjetniškim ekipam, ki bodo najbolj prepričale strokovno komisijo, podelila nagrade v obliki počitniške prakse, plačanih potovanj, mentorskega angažmaja in pomoči pri navezavi stikov na tujih trgih.

Mladi bodo na vlaku preživeti štiri adrenalinske dni z zelo malo spanja, a z veliko priložnosti za razvijanje idej in druženje z vrhunskimi mentorji. Njihovi podjetniški projekti bodo na vlaku dobili odlično odskočno desko z neposrednim dostopom do kapitala, vrhunskega znanja in prodajnih kanalov najbolj cenjenih slovenskih gospodarskih družb. Med potjo bodo spoznali še druge mlade podjetnike, ki so prav tako na začetku svoje poti. Tistim, ki še nimajo izdelanih podjetniških ambicij, pa bo dogodek predstavljal najbolj realno prvo izkušnjo v podjetništvu in priložnost za neposredno povezavo s partnerskimi podjetji, ki bodo udeležencem ponudila celo možnost zaposlitve.

»Število vozovnic na našem startup vlaku je omejeno na 50, saj gre tudi v logističnem smislu za izjemno zahteven projekt, ki se ga na tak način ni lotil še nihče,« je povedala Tjaša Ban, vodja projekta pri Ustvarjalniku.

Organizatorji dogodka vabijo vse mlade podjetniške zagnance, naj se zaradi omejenega števila mest in izjemnega zanimanja za Startup Train čim prej prijavijo na spletni strani. Prijave bodo začeli sprejemati 1. marca, odprte pa bodo do 28. marca 2019.

Projekt startup vlak skupaj pripravljajo štirje veliki partnerji: družba Slovenske železnice, telekomunikacijsko podjetje A1, mednarodni investicijski sklad Launchub in Ustvarjalnik, pospeševalnik mladinskega podjetništva.

S.K.

Kategorija: Aktualno globalno, Novice


Jaz tebi!