Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske je 29. marca 2017 Evropski svet uradno obvestilo o odločitvi za izstop iz Evropske unije.

| 13. 5. 2019

INFORMACIJA O IZSTOPU ZDRUŽENEGA KRALJESTVA IZ EU-brexit

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske je 29. marca 2017 Evropski svet uradno obvestilo o odločitvi za izstop iz Evropske unije. Postopek izstopa podrobneje opredeljuje 50. člen Pogodbe o Evropski uniji. Rok za izstop Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske je bil podaljšan do 31. oktobra 2019. Dejanski datum in način izstopa pa je odvisen od nadaljnih postopkov tako v okviru Združenega kraljestva kot tudi v okviru Evropske unije. Splošna informacija o brexit je objavljena na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve, ki je koordinator za brexit v Republiki Sloveniji.

Posebej so izpostavljene povezave z informacijami za fizične osebe in za gospodarstvo, objavljena je tudi kratka informacija o brexitu, ki se nanaša na odnose z Združenim kraljestvom. Ob tem pa dodatne informacije v zvezi z vplivom izstopa Združenega kraljestva iz EU na carinsko področje objavlja Finančna uprava Republike Slovenije.  Več informacij na

http://www.mgrt.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/11729/

 

Kategorija: Aktualno globalno, Novice


Jaz tebi!