Sekcija frizerjev in kozmetičarjev

| 13. 5. 2019

Sekcija frizerjev in kozmetičarjev

ČLANI SEKCIJE PRAZNUJEJO – 10 LET FRIZERSKEGA SALONA NEJCA MATJAŽIČA

Ne še 30. leten Nejc Matjažič, doma iz Famelj v Vremski dolini v občini Divača, kjer je že 20 let uspešen strelec z zračno puško v domačem SD Vremščica, je pred 10. leti, po končani srednji poklicni frizerski šoli v Kopru in enoletni zaposlitvi kot frizer, odprl svoj frizerski salon v Sežani. Prav gotovo je bil med najmlajšimi na Slovenskem, ko je že z 19. leti prišel „na svoje“ oz. odprl svoje podjetje. Ime salona Puer Aeternus, ki v latinščini pomeni večnii deček, je izbral iz knjig oz. pravljic o Petru Panu in Malem princu.

Nejc uspešno sodeluje pri raznih frizerskih  projektih in modnih  revijah kot so: Playboy, Story, podjetje Canon ob izdaji novega fotoaparata, sodeluje s fotografi na zasebnih projektih) in skrbi za stalno izobraževanje. Svoje znanje izpopolnjuje tudi v tujini (Italija, Nemčija idr.). Leta 2015 mu je Območna obrtno podjetniška zbornica Sežana podelila posebno priznanje za kakovost izdelkov, storitev in inovativne dosežke. Pred tremi leti in pol se je preselil v večje prostore, prav tako v Sežani (blizu Okrepčevalnice Center in Gostilne Pri Dragici oz. v bližino Kosovelove knjižnice), dodatno zaposlil delavce in razširil svojo dejavnost na  novo storitev. To je piercing storitve, ki jo opravlja v sodelovanju z znano piercerko Ano Nadoh, ki se „prebadanju telesa“ poveča že 12 let.“Piersinga na Krasu nimamo, najbližji studii so v Kopru ali Ljubljani. Tu gre za izredno visoko kvaliteto storitev in sterilnost, maksimalno čistočo po evropskih standardih. Sicer pa strižem od otrok do starejših. Trenutno je največje povpraševanje po trendovskih frizurah trenutne mode. Pri ženskah prevladujejo preproste, sproščene frizure,  pri oblikovanju pa valovi. Letos so napovedane tople barve (bakrena, peščene), še vedno pa so aktualne hladne (siva in bela). Moški dajejo velik poudarek na urejenost, veliko posegajo tudi po produktih za oblikovanje frizure  (uporabi staylinga). Opažam, da je vse več moških, ki postajajo moje tede3nske stranke,“  poudarja Nejc, ki se je specializiran za barvanje in nego las. Temu v studiu dajejo največji  poudarek, pa tudi povpraševanje po tovrstnih storitvah je veliko.

Sedaj so v salonu zaposleni trije frizerji in ena piercerka, iščejo pa nove delavce. Dobite jih na internetni strani, FB ali tel. 070 876 720. Besedilo in foto: Olga Knez

 

Kategorija: Iz dela zbornice, Novice, Sekcije


Jaz tebi!