Strokovna ekskurzija na Dolenjsko

| 14. 5. 2019
Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana bo z željo druženja in mreženja v tem jubilejnem letu (40)
organizirala enodnevno ekskurzijo,
in sicer v petek, 7. junija 2019.
Cena: 10€/osebo

PROGRAM STROKOVNE EKSKURZIJE NA DOLENJSKO, 7. JUNIJ 2019

  • 6.30 – odhod izpred OOZ Sežana
  • 8.30 – prihod na OOZ Trebnje, Rimska cesta 8a

  Dobrodošlica in kratka predstavitev zbornice.

  • predstavitev blagovne znamke DOBROTE DOLENJSKE in dolenjski zajtrk v centru Trebnjega

  »Dobrote Dolenjske« so kolektivna blagovna znamka, ki ponuja domače in lokalno pridelane in predelane proizvode kot tudi lokalne storitve z območja Dolenjske. Izdelki in storitve s certifikatom Dobrote Dolenjske potrošniku zagotavljajo najkakovostnejše lokalne proizvode in storitve. Ponudniki razvijajo in promovirajo obstoječo kolektivno blagovno znamko ter vzpostavljajo mrežo za skupen nastop na trgu.

  • obisk podjetja REM d.o.o. – obrtna cona Trebnje

  REM d.o.o. je srednje veliko podjetje, ki ima pomembno vlogo na področju proizvodnje modularnih montažnih objektov in bivalnih kontejnerjev tako v Sloveniji kot tudi v Evropi in drugod po svetu.

  • vodeni ogled romarske cerkve Matere božje na Zaplazu in sprehod po zaplaških stezicah do Marijinega studenca

  Le nekaj kilometrov severno od Trebnjega, leži na 544 metrov visokem hribu, kakor krona vsej bližnji in daljni okolici, božjepotna cerkev Marije Pomočnice na Zaplazu. Sloves te božje poti je tako velik, da so ji dolgo časa pravili dolenjske Brezje. Istega leta 1800, ko je bila pozidana kapela Marije Pomagaj na Brezjah, so namreč zgradili, po izročilu tudi prvo kapelo na Zaplazu.

  • obisk doma Društva vinogradnikov Čatež in degustacija dolenjskih vin

  Vinogradniško turistično društvo Čatež pod Zaplazom je bilo ustanovljeno leta  1990 in bo kmalu zabeležilo 30 letnico uspešnega delovanja. Degustacijo bo vodil predsednik Društva,

  gospod Štepec, ki je bil tudi 12 let predsednik OOZ Trebnje.

  • kosilo v gostilni RAVNIKAR na Čatežu, pri kralju cvička leta 1997

  Obiskovalci teh krajev se radi ustavijo v tej prijetni gostilni, ki ni pozabila na stare kmečke jedi. Je zelo poznana v tem koncu, v njej pa lahko dobite veliko izbiro okusnih jedi in pijače.

  • obisk podjetja TEM Čatež

  Vodilni slovenski proizvajalec električnih stikal in vtičnic TEM Čatež d. d. svojim uporabnikom že več kot 40 let ponuja  preprosto prilagodljive, tehnološko inovativne in estetsko dovršene izdelke, ki uravnavajo počutje in razpoloženje v različnih bivalnih in delovnih okoljih.

  • sprehod okoli ribnika Blato in ogled manjše etnološke zbirke v toplarju Florijan

  Ribnik Blato se nahaja v okolici Trebnjega in je prava oaza lepote. Je priljubljen med ribiči, v njem pa so različne vrste rib: največ je krapov, sledijo jim linji, ploščiči in smuči. Ob njem sta okrepčevalnica ter kozolec toplar, v katerem je manjši muzej izvirnih starih predmetov spoznate nekaj zgodovine teh krajev.

  • ogled Vinske kleti KRESAL na Veliki Ševnici – degustacija s prigrizkom

  Kraj Velika Ševnica pri Trebnjem je dobro poznan po bučah velikankah, namreč pri Vrtnarstvu Lovše pridelujejo najtežje buče v Sloveniji. Dobri poznavalci vinske kapljice pa vedo, da je tam tudi vinska klet Kresal, kjer že leta sprejemajo goste, jim postrežejo narezek in ponudijo degustacijo vin, ki jih pridelajo v bližnjem vinogradu. Gospodar Franc še danes s svojimi dolgoletnimi izkušnjami vodi klet, pri tem pa mu pomagajo vsi družinski člani in se od njega učijo osnov pridelovanja grozdja in kletarjenja.

Pridružite se nam!

Več informacij na: 05 620 28 52 ali na: edo.cuk@ozs.si
Vabljeni!

Kategorija: Iz dela zbornice, Novice


Jaz tebi!