Državna sekretarka na svetovnem forumu o gastronomskem turizmu

| 10. 6. 2019

Državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo gospa Eva Štravs Podlogar se je v Španiji udeležila Svetovnega foruma o gastronomskem turizmu (UNWTO), kjer je sodelovala na High Level panelu »Javne politike – ključni elementi za promocijo gastronomskega turizma.

Tema 5. Svetovnega foruma UNWTO o gastronomskem turizmu je bila osredotočena na prihodnje veščine za gastronomski turizemugodne okvire za spodbujanje podjetništva in povezovanje ekosistemov, ki povezujejo novoustanovljena podjetja v vrednostni verigi gastronomskega turizma in boljše vključevanje prikrajšanih skupin na trg dela. Vse to v luči odpravljanja aktualnih izzivov v sektorju in izboljšanja kakovosti delovnega okolja.

V torek, 30. aprila 2019 pa je Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu v centru glavnega mesta Španije organiziralo dogodek z naslovom Slovenija, kultura, potovanja in gospodarstvo. V panelu predstavitve je sodelovala državna sekretarka Eva Štravs Podlogar, ki je predstavila turistične trende in priložnosti za sodelovanje, sodelovali pa so tudi  veleposlanica RS Renata Cvelbar Bek, direktor S&P Global Ratings Marko Mršnik in Yasmin Martin Vodopivec iz Mednarodnega grafičnega likovnega centra.

Kategorija: Gostinstvo in turizem, Novice


Jaz tebi!