Podjetniški portret meseca

| 3. 7. 2019

Podjetniški portret –  GOMBAČ EMIL s.p. ELEKTRO STORITVE, TUBLJE PRI HRPELJAH 40, 6240 KOZINA,

kontakt 041 654 574, E-naslov: el.storitve@gmail.com

Kako bi predstavili svojo dejavnost?

Sem samostojni podjetnik – Elektroinštalaterski mojster z dvema zaposlenima in trenutno v sodelovanju z dvema samostojnima podjetnikoma.  Ukvarjamo se z izdelavo električnih instalacij za samostojne hiše, raznih gospodarskih objektov, nudimo vzdrževanje v različnih podjetjih,  izdelujemo inštalacijo zaščite pred delovanjem strele,  dobavljamo in montiramo klima naprave, toplotne črpalke, alarmne in video nadzorne sisteme ter opravljamo meritve električnih in strelovodnih napeljav. Poleg omejenih dejavnosti sem sam tudi Preglednik zahtevnih električnih inštalacij in inštalacij zaščite pred delovanjem strele ter Sodni izvedenec in cenilec za obrtno dejavnost – elektroinštalaterstvo.

Kdaj in kako ste začeli samostojno pot?

Zaradi izgube službe sem leta 1993 najprej odprl popoldansko obrt in s tem se je začela moja samostojna pot. Ob ponovni zaposlitvi sem še nekaj let opravljal popoldansko obrt, na kar sem se leta 2002 odločil za samostojno podjetništvo. V podjetju kjer sem bil zaposlen kot vzdrževalec so se odločili, da vzdrževanje podjetja predajo zunanjemu izvajalcu. Odločil sem se, da popoldansko obrt spremenim v samostojno podjetništvo in prevzel vzdrževanje podjetja, kjer sem bil prej zaposlen.

Na kaj ste najbolj ponosni v svojem poslu?

Najbolj sem ponosen na to, da lahko s svojim znanjem, izkušnjami in sodelavci vsak projekt izpeljemo z odliko do konca.

Kaj vas pri vašem delu najbolj navdihuje?

Navdihujejo me novi izzivi in inovacije s katerimi se srečam pri svojem poslu. Prav tako me z drugačnimi pogledi, radovednostjo, naprednostjo, vedoželjnostjo in energijo navdihujejo mlajše generacije, ki jih srečujem pri delu.

Kakšen je vaš recept za uspešno podjetje?

Prilagodljivost novostim, novim materialom, novim izdelkom, konstantno učenje, osredotočenost  in strast do dela, poštenost ter iskrenost so recept za uspešno podjetje.

Kateri je najboljši poslovni nasvet, ki ste ga prejeli v svojem poslu?

Gledati moraš na dolgoročne cilje, ne na trenutne rezultate.

 

Kaj je bila najbolj tvegana stvar, ki ste jo kdaj naredili? Kaj vam je prinesla ali bi jo ponovili?

Izpostavil bi stvar, ki je bila za začetek poslovne poti najbolj tvegana in sicer, da sem zapustil redno službo in se podal v poslovne vode. Vsekakor bi jo ponovil.

 

Če bi danes še enkrat začeli poklicno pot, bi kaj naredili drugače?

Če pogledam na začetek poti nebi naredil nič drugače. Če bi se sedaj odločal za samostojno pot, bi pa verjetno naredil kaj drugače, saj so tudi časi drugačni,  vse bi bilo odvisno od trenutne situacije.

 

Kje se vidite čez deset let?

Čeprav z veseljem in strastjo opravljam svoje delo upam, da bom čez deset let v pokoju. Zaradi dela mi velikokrat zmanjkuje časa za stvari, ki me sproščajo in navdihujejo zato upam, da jim bom čez deset let lahko posvetil več časa.

 

Ali ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?

Da.

Kategorija: Elektro dejavnosti, Novice, Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!