Terra Carsus – Kulinarika Krasa

| 14. 8. 2019

UTRINKI IZ KULINARIČNEGA DOGODKA »TERRA CARSUS« NA BUNČETOVI DOMAČIJI V DUTOVLJAH

Člani Sekcije gostincev in živilcev OOZ Sežana so tudi letos podali pobudo za sodelovanje na Prazniku terana in pršuta, zato smo skupaj z organizatorjem – Zavodom ŠTIP Sežana organizirali samostojni dogodek »Terra Carsus – Kulinarika Krasa«. Dogodek je potekal 5. avgusta 2019 na Bunčetovi domačiji v Dutovljah.  5 vrhunskih gostincev, med njimi Simo Komel iz Gostilne Kobjeglava in Bistroja Grad Štanjel, Katja Skok iz Gostilne Skok, Vildana in Peter Patajac iz Okrepčevalnice RUJ, Ksenija in Martin Mahorčič iz Gostilne Mahorčič in Ago Špacapan iz Špacapanove hiše so ponudili razkošje okusov izbranih jedi, v spremstvu najboljših vinarjev (Vinakras d.o.o., Vina Kobal, Čotova klet, Matej Colja -CV, Vina Štoka, Vina Širca-Kodrič in Vinska klet Štok). Poleg kraških jedi in vin smo lahko okušali odličen kraški pršut in suhomesnate izdelke, ki jih pridelajo na Oštirjevi kmetiji ter raznovrstne izdelke iz kozjega mleka iz Kmetije Žerjal.

Kategorija: Gostinstvo in turizem, Novice


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.