Podjetniški portret meseca

| 9. 9. 2019

Podjetniški portret – SKOK RAJKO s.p. KOPLAS – IZDELOVANJE PLASTIČNIH IZDELKOV, Ulica Istrskega odreda 7, 6215 Divača, kontakt: 031-626-386, e-naslov: koplas.rajko@gmail.com

  1. Kako bi predstavili svojo dejavnost?

Ukvarjamo se s predelavo plastičnih mas, z izdelovanjem oz. brizganjem plastičnih izdelkov za nadaljnjo vgradnjo v različne stroje in naprave.

  1. Kdaj in kako ste začeli samostojno poslovno pot?

Začel sem leta 1989. Pred tem je že mama imela popoldansko obrt. Po končali poklicni šoli in opravljenem pripravništvu, sem se ji pridružil in samostojno stopil na podjetniško pot.

  1. Na kaj ste najbolj ponosni v svojem poslu?

Da se je podjetje obdržalo v kriznih letih, po razpadu Jugoslavije. Takrat smo sodelovali z raznimi podjetji (Tomos, Inde, Mehanotehnika,itd.), ki so takrat praktično ena za drugo zapirale vrata. Ostali smo skoraj brez dela in virov financiranja, zato smo se obrnili na druga tržišča, predvsem na Italijo in le močno volja in iznajdljivost, sta nas obdržali na površju.

  1. Kaj vas pri vašem delu najbolj navdihuje?

Dinamično delo, odprte roke glede odločanja, ter prilagajanje urnika, glede na naročila in potrebe strank.

  1. Kako motivirate sebe ali svoje zaposlene?

Motivirajo nas zadovoljni kupci, ki se vračajo in nam zaupajo vsa ta leta.

 

  1. Kakšen je vaš recept za uspešno podjetje?

Kvaliteta storitve in doslednost pri rokih dobave. Predanost in prilagodljivost strankam, pa tudi novim materialom in strojni opremi, ki se pojavlja na tržišču.

 

  1. Kateri je najboljši poslovni nasvet, ki ste ga prejeli v svojem poslu?

Nikoli z glavo skozi zid za vsako ceno, ampak pametno in preudarno. Velikokrat se tveganje ne obrestuje.

 

  1. Kaj je bila najbolj tvegana stvar, ki ste jo kdaj naredili? Kaj vam je prinesla in ali bi jo ponovili?

Veliko tveganj v podjetju skozi vsa ta leta ni bilo, le nekaj naložb v stroje in opremo, ki pa so se vedno obrestovale in pokazale za pravo odločitev.

 

  1. Imate vzornika v vašem poslu?

Je nekaj podjetij v naši stroki, ki bi bile lahko za vzor, vendar slediti samemu sebi in svojim idejam je edina prava pot, za uspešnost podjetja.

 

  1. Če bi danes še enkrat začeli poklicno pot, bi kaj naredili drugače?

Nebi bistveno spreminjal, so pa časi trenutno drugačni, zato bi bil pristop mogoče malce prilagodljiv trenutnemu stanju na trgu.

 

  1. Nekdo ima dobro idejo, pa ne ve, kako bi začel. Kaj mu svetujete?

Čim prej na plan z njo, čas je ključnega pomena.

  1. Kje se vidite čez deset let?

Čez deset let upam, da bom vsaj blizu poklicne upokojitve in posledično bom imel več časa za hobije, (tek, kolesarjenje in pohodništvo), ki so zaradi pomanjkanja časa, trenutno na drugem tiru.

 

  1. Ali ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?

Da, in jo toplo priporočam.

 

Kategorija: Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.