Podjetniški portret Informator Oktober 2019

| 7. 10. 2019

Informator OKTOBER  2019

Podjetniški portret –

Avtoexpert – vzdrževanje, prevozništvo, avtovleka in trgovina sandi fabjančič s.p.

POVŽANE 4, 6242 MATERIJA

+386 (41) 337 719

sandi@avtoexpert.si

 1. Kako bi predstavili svojo dejavnost?

Sem samostojni podjetnik z družinsko tradicijo. Po opustitvi avtokleparske dejavnosti, ki jo je opravljal oče Ivan, sem začel s prevozom poškodovanih in okvarjenih vozil. Avtovleka je dejavnost pomoči na cesti. Ob prometni nesreči ali okvari vozila človek ostane sam na cesti, zato sodelujemo s partnerji, zavarovalniškimi hišami in asistenčnimi centri.

V našem podjetju opravljamo tudi vse vrste cestnih prevozov potnikov za šole, podjetja, društva, turistične agencije, zasebne naročnike in zaključene skupine. V našem voznem parku nudimo prevoze z 8, 16, 20, 35 in 55 sedežnimi vozili.

 1. Kdaj in kako ste začeli samostojno poslovno pot?

Svojo samostojno poslovno pot sem začel leta 2004, ko je oče prekinil svojo in sem nadaljeval na njegovih temeljih. Kot vsak začetek, je bil tudi moj težak.

 1. Na kaj ste najbolj ponosni v svojem poslu?

Iz leta v leto rastemo in se skupaj s strankami, ter partnerji razvijamo. Z zaupanjem v našo storitev dvigujemo kvaliteto. Ponosen sem, da na nogometna gostovanja odpeljemo domačo ekipo NK TABOR CHERRY BOX 24, po kateri je prepoznaven tudi naš avtobus z grbom kluba.

 1. Kaj vas pri vašem delu najbolj navdihuje?

Najbolj me navdihuje pozitivna povratna informacija naših strank in partnerjev o opravljeni storitvi. To daje nov zagon in navdih za nadaljnje delo.

 1. Kakšen je vaš recept za uspešno podjetje?

Najbolj pomembno za uspeh je veselje do dela, vztrajnost, ter predanost. Poštenost in iskrenost do svojih strank z opravljanjem kvalitetne storitve. Pozitivna komunikacija in prilagodljivost strankam je recept za uspešno podjetje.

 

 1. Kateri je najboljši poslovni nasvet, ki ste ga prejeli v svojem poslu?

Dežnik ni za en deževen dan, večkrat ga lahko uporabiš. Nikoli ne obupaj, glej naprej, ker po dežju vedno posije sonce.

 1. Kaj je bila najbolj tvegana stvar, ki ste jo kdaj naredili? Kaj vam je prinesla in ali bi jo ponovili?

Vsaka nova sprememba v voznem parku je lahko tvegana, obenem pa na koncu vedno prinese kvaliteto in potrditev, da je bila odločitev pravilna.

 1. Imate vzornika v vašem poslu?

Vzornika v svojem poslu imam in tudi skupaj odlično poslovno sodelujemo, vendar slediti svojim idejam je edina prava pot za uspešnost podjetja.

 1. Če bi danes še enkrat začeli poklicno pot, bi kaj naredili drugače?

Če pogledam na začetek poti ne bi naredil nič drugače. Začel sem s srcem in tako nadaljujem še danes. Je pa res, da so se časi spremenili in so drugačni. Čas teče veliko hitreje.

 1. Nekdo ima dobro idejo, pa ne ve, kako bi začel. Kaj mu svetujete?

Svetoval bi mu, da se oglasi na Območni obrtno podjetniški zbornici v Sežani in postane njen član. Pride naj z idejo na dan in se poda novim izzivom naproti.

 1. Kje se vidite čez deset let?

Z veseljem in strastjo opravljam svojo dejavnost, a deset let je dolga doba, zato je težko govoriti kje bom. Iz dneva v dan je potrebno veliko prilagajanj in odrekanj za ohranitev pozitivnih poslovnih odnosov.

 1. Ali ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?

Seveda. Uporabil sem jo že večkrat.

 

Kategorija: Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!