Podjetniški portret Informator November 2019

| 7. 10. 2019

Informator November  2019

Podjetniški portret – 

Go-To Šajna gostinstvo, turizem in trgovina d.o.o.

Šepulje 4, 6210 Sežana

+386 (40) 569 666

domacija.sajna@gmail.com

  1. Kako bi predstavili svojo dejavnost?

Smo gostilna s 34-letno tradicijo. Ob preselitvi na novo lokacijo, kjer delujemo sedaj, smo ponudbo razširili z oddajanjem sob. Trudimo se, da gostom vedno ponudimo kvalitetno in okusno hrano estetskega videza. Poudarek dajemo kraško – mediteranski kuhinji.

  1. Kdaj in kako ste začeli samostojno poslovno pot?

Leta 2016 sva brata Andraž in Uroš Šajna prevzela obrt od staršev in na novo ustanovila  podjetje (Go – To Šajna d.o.o.). Z gostinstvom sta se starša ukvarjala že od leta 1985. Oba z bratom sva bila v gostinstvo vpeta že od otroštva, kar je olajšalo prevzem obrti od staršev.

  1. Na kaj ste najbolj ponosni v svojem poslu?

Najbolj sem ponosen na celotno ekipo, ki ustvarja z nami, prav tako pa  tudi na vse tiste, ki ne delajo več v našem podjetju in so veliko energije in časa posvetili delu v naši gostilni.

  1. Kaj vas pri vašem delu najbolj navdihuje?

Nov zagon za delo dajo pohvale, lepe besede, nasmehi gostov in trenutki ko vidiš, da si izpolnil vsa njihova pričakovanja.

Kako motivirate sebe ali svoje zaposlene?

Trudimo se vzdrževati dobro vzdušje in spoštovanje v ekipi, ter delamo na tem, da bi vsi čutili pripadnost podjetju. Veliko pomeni tudi pošteno plačilo zaposlenim, ter zagotovitev dovolj prostega časa za počitek in sprostitev.

  1. Kakšen je vaš recept za uspešno podjetje?

Vsakodnevna skrb za kvaliteto in zadovoljstvo gostov, korektnost do dobaviteljev in veselje do dela, ki ga opravljaš.

  1. Kateri je najboljši poslovni nasvet, ki ste ga prejeli v svojem poslu?

Vsak padec ti ponudi novo priložnost.

  1. Kaj je bila najbolj tvegana stvar, ki ste jo kdaj naredili? Kaj vam je prinesla in ali bi jo ponovili?

V zadnjih letih, odkar podjetje vodiva z bratom,  se s rizikom še nisva srečala. Starša pa sta tvegala, ko sta odkupila in pričela obnavljati staro kraško domačijo v gostilno, kjer sedaj delujemo.

  1. Imate vzornika v vašem poslu?

Vzorniki so vsi, ki se odločijo za samostojno pot in jim to uspeva. Če pa moram že nekoga imenovati me navdihuje slaščičar Amaury Guichon s svojo kreativnostjo.

  1. Če bi danes še enkrat začeli poklicno pot, bi kaj naredili drugače?

Mogoče, ker z leti človek drugače gleda na stvari, potem, ko se ozreš nazaj vidiš, da bi morda lahko kakšno stvar drugače izpeljal oziroma izbral drugačno odločitev. Sicer pa sem mnenja, da je potrebno strmeti v prihodnost.

  1. Nekdo ima dobro idejo, pa ne ve, kako bi začel. Kaj mu svetujete?

Verjeti moraš v idejo in v sebe, pa je že pol narejenega. Tudi ko že misliš odnehati, vztrajaj naprej.

  1. Kje se vidite čez deset let?

Najverjetneje v enakem poslu ampak z več izkušnjami in mogoče s kakšno širitvijo.

  1. Ali ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?

Da, seveda.

Kategorija: Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!