USPEŠNA PROMOCIJA DEFICITARNIH IN OBETAVNIH POKLICEV SEŽANA 2019

| 17. 10. 2019

Spoštovani partnerji dogodka in ostali sodelujoči,
včeraj smo skupaj uspešno izpeljali dogodek Deficitarni in obetavni poklici 2019 v Športni dvorani Sežana.
O uspešnosti pričajo mnogi pozitivni komentarji udeležencev in medijev.

Radovedni devetošolci petih kraško – brkinskih osnovnih šol, so na 11 stojnicah srednjih šol spoznavali deficitarne in obetavne poklice in izbirali svoj sanjski poklic. Obiskali so nekatera uspešna podjetij ter se na lastne oči prepričali o praktični uporabi znanja.

Prepričani smo, da smo jim z odlično predstavitvijo poklicev in ob usklajenemu sodelovanju vseh nas olajšali odločitev za izbiro »pravega« šolskega programa, ki jih bo usposobil za opravljanje poklica, ki jim bo še dolgo v veselje in ponos.

OOZ Sežana se je ponovno dokazala kot uspešna organizatorka pomembnejših dogodkov in obenem potrdila sloves promotorke in spodbujevalke razvoja lokalnega podjetništva.

Zahvala vsem, ki ste z veliko mero navdušenja in strokovnosti opravili dogovorjene aktivnosti.

Srednjim šolam, ki so na dopadljiv način predstavile njihove izobraževalne ustanove, programe in poklice, osnovnošolskim učiteljem, ki so motivirali devetošolce za aktivno sodelovanje, podjetjem ki so odprla vrata proizvodnih obratov in mladim pokazala, kje se teoretično znanje plemeniti in postane ustvarjalno delo.

Hvala Občini Sežana, podjetjem Nomago d.o.o., Vinakras z.o.o., Pema Events d.o.o., KSP d.d. Sežana, in Zavodu Štip.

Posebna zahvala ELMAREL, elektroinstalacije, d.o.o. in
KAMNOSEŠKI IZDELKI UMETNOSTNE OBRTI JERNEJ BORTOLATO S.P. ker sta strokovno opravila dogovorjene aktivnosti, aktivno sodelovala pri postavitvi in odstranitvi tehnike in poskrbela za dodatne pridne roke.

Potrudili se bomo dogodek naslednje leto nadgraditi, upoštevali bomo konstruktivne predloge ter odpravili pomanjkljivosti.

Hvala za sodelovanje in nasvidenje do prihodnjič!

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Iz dela zbornice, Novice


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.