Slovenija se v tujini predstavlja z robotkom po imenu Nao

| 5. 11. 2019
Slovenija se v tujini predstavlja z robotkom po imenu Nao
Značilnosti in zanimivosti naše države letos udeležencem predstavljal tudi humanoidni robot Nao, ki je interaktivno komuniciral z obiskovalci. Spirit Slovenija

Na svetovnem gospodarskem forumu WOBI v Milanu se je Slovenija predstavila kot izobražena, inovativna in trajsnostno usmerjena. Pri tem je obiskovalce foruma zabaval tudi humanoidni robot Nao.

Ker je Italija ena izmed najpomembnejših gospodarskih partneric Slovenije, so se v SPIRIT Slovenija tudi letos odločili za aktivno sodelovanje na svetovnem gospodarskem forumu WOBI v Milanu.
Naš razstavni prostor je krasil slogan I feel Slovenia. Green. Creative. Smart., ki odlično sovpada z letošnjo tematiko foruma »Super minds«. Namen predstavitve italijanskim in tujim podjetjem je predvsem reprezentacija poslovanja in investiranja v Sloveniji. Značilnosti in zanimivosti naše države letos udeležencem predstavljal tudi humanoidni robot Nao, ki je interaktivno komuniciral z obiskovalci.

Super minds – super prihodnost

Tehnologija z izjemno hitrim razvojem postaja v vsakdanjem in poslovnem življenju vse bolj pomembna, kljub temu pa so ljudje tisti, ki določajo smer in ritem njenega razvoja. Kako učinkovito spodbujati razvoj in potencial ljudi ter njihovo delovanje uspešno povezati s tehnologijo, bo največji izziv za številne organizacije in zato so tej tematiki posvetili celotno rdečo nit foruma WOBI. Svetovno priznani govori so udeležencem predstavljali razvoj in trende na področju kompetenc za vodenje, čustvene agilnosti, načinov vplivanja in uvajanja sprememb v organizacijo, spodbujanja inovativnosti in kreativnosti zaposlenih, grajenja najboljših timov, razvoja človeškega kapitala in povezovanja s tehnologijo, slednja bosta namreč z roko v roki ključna za uspeh poslovanja v prihodnosti.

WOBI

World Business Forum z najbolj vplivnimi poslovnimi misleci (Simon Sinek, vodilna avtoriteta na področju organizacije, Jimmy Wales, ustanovitelj Wikipedije, Stew Friedman, ustanovitelj Wharton Leadership programa, Mark Webber, avstralski voznik formule ena, Zoe Chance, profesorica na Yale School of Management, Hal Gregersen, izvršni direktor na MIT Leadership Center, ipd.) predstavlja najnovejše ideje na področju vodenja in tako pripomore k rasti in razvoju številnih voditeljev in njihovih organizacij.
Tudi letos je dogodek privabil več kot 2.800 vodstvenih kadrov iz Italije in drugih držav, ki jim je skupna strast do posla in novih znanj.
Svetovno vplivne osebnosti – direktorji, podjetniki, inovatorji, športniki in drugi vplivni posamezniki – udeležencem predstavljajo najnovejša znanja, trende in izkušnje s področij vodenja, upravljanja, strategij, čustvene inteligence, kreativnosti, inovativnosti in marketinga.



SPIRIT Slovenija na dogodku WOBI aktivno predstavlja Slovenijo že od leta 2012.

Italija je ena najpomembnejših trgovinskih partneric Slovenije, saj je že nekaj let na drugem mestu tako po izvozu kot uvozu blaga.
Da je slovensko poslovno okolje za italijanska podjetja precej zanimivo, dokazuje tudi podatek, da je bilo v zadnjih osmih letih v Sloveniji ustanovljenih več kot 2000 podjetij z italijanskim kapitalom, Italija pa predstavlja peto najpomembnejšo investitorico v Sloveniji. Z 1.192,3 milijona EUR vrednosti neposrednih naložb predstavlja 7,9 % vrednosti vseh tujih neposrednih naložb v Sloveniji v letu 2018.

Kategorija: Inovacije, Novice


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.