Podjetniški portret meseca decembra

| 5. 12. 2019

Mohorčič Lucija s.p.  Trgovina na debelo z začimbami Condimentum

Cesta na Lenivec 55 , 6210 Sežana

www.condimentum.si

+386 (5) 768 60 22

condimentum@siol.net

  1. Kako bi predstavili svojo dejavnost?

Pri nas dobite vse za sezono kolin, razen prašiča . V prodajnem programu boste našli različne vrste črev in ovitkov za mesnine, mrežice, vrvice, vakuumirke in vakuumske vrečke. Prav tako tudi veliko izbiro različnih pripomočkov in naprav, ki se uporabljajo pri proizvodnji mesnin. Imamo pestro ponudbo začimb in zelišč.

  1. Kdaj in kako ste začeli samostojno poslovno pot?

Samostojno pot sem začela leta 2003, bila je predvsem moževa ideja. Takrat so mlado žensko v tem poslu težje sprejemali, saj je mesarstvo predvsem moška domena, jaz pa o tem nisem vedela veliko. Skozi vsa leta sem se veliko naučila, kot se še dandanes, saj znanja ni nikoli dovolj. Seveda imam ob sebi moža, ki skrbi za prodajo, saj ima izredno trgovsko žilico.

  1. Na kaj ste najbolj ponosni v svojem poslu?

Najbolj sem ponosna na svojo ekipo, ki mi pomaga uresničevati želje slehernega kupca. Ponosna sem tudi na naš razvoj in rast. Smo namreč med 4,4% najhitreje rastočimi podjetji v letih 2014-2018, kar je za tako majhno podjetje velik dosežek.

  1. Kaj vas pri vašem delu najbolj navdihuje?

Najbolj me navdihujejo najzahtevnejši kupci, ki mi predstavljajo izziv in zadovoljstvo, ko vidim, da so zadovoljni z našimi izdelki in svetovanjem, ki ga nudimo.

  1. Kako motivirate sebe ali svoje zaposlene?

Smo kot velika družina, skupaj ustvarjamo pozitivno vzdušje in medsebojno spoštovanje, kar je ključnega pomena.

  1. Kakšen je vaš recept za uspešno podjetje?

Pomembno je predvsem vzdrževanje visokega nivoja kvalitete proizvodov, kot tudi kvalitetno svetovanje in hiter servis. Kupci s časom postajajo bolj zahtevni, a pri nas vedno dobijo to, kar iščejo.

  1. Kateri je najboljši poslovni nasvet, ki ste ga prejeli v svojem poslu?

Delaj tisto, kar znaš najbolje in te veseli.

  1. Kaj je bila najbolj tvegana stvar, ki ste jo kdaj naredili? Kaj vam je prinesla in ali bi jo ponovili?

Tveganj je bilo pravzaprav več. Moja mama je vedno govorila: »Kdor ne riskira, ne profitira.« Prva tvegana poteza je bila leta 2007, ko sva uvozila prvi kontejner črev s Kitajske. S tem sva postavila nove standarde, kar je bilo dolgoročno dobra odločitev. Še vedno redno uvažamo, vendar ne več iz Kitajske, temveč iz Južne Amerike.

Druga tvegana poteza je bila gradnja hale. Odločitev je bila hitra in velik finančni zalogaj, vendar je bila pravilna. Če bi ponovila? Hm, dobro vprašanje.

  1. Imate vzornika v vašem poslu?

Ne, saj smo sami sebi vzor in mislim, da bi lahko bili tudi mnogo drugim.

  1. Če bi danes še enkrat začeli poklicno pot, bi kaj naredili drugače?

Najverjetneje bi se hitreje preselili v večje prostore.

  1. Nekdo ima dobro idejo, pa ne ve, kako bi začel. Kaj mu svetujete?

Močne živce, trdo kožo in vztrajnost.

  1. Kje se vidite čez deset let?

Čez deset let bom z deset let več izkušnjami, malo več dopusta in manj skrbi.

  1. Ali ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?

Seveda.

Kategorija: Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!