2-dnevni izlet OOZ Sežana – Budimpešta in Blatno jezero

| 31. 1. 2020

Budimpešta in Blatno jezero 2 dni

ODHOD: 8.5.-9.5.2020

ČAS POTOVANJA: 2 dni/1noč

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 35

Prijavite se informativno na: http://ooz-sezana.si/?p=19526

OBROČNO PLAČILO:

  1. OBROK: 80€ DO 17.02.2020 – OB PRIJAVI NA OOZ SEŽANA
  2. OBROK: 80€ DO 17.03.2020 – NA OOZ SEŽANA
  3. OBROK: OSTALI ZNESEK DO 17.04.2020 NA OOZ SEŽANA

CENA: 8.5.-9.5.2020

215 € pri udeležbi najmanj 45 oseb

229 € pri udeležbi najmanj 40 oseb

246 € pri udeležbi najmanj 35 oseb

PROGRAM:

  1. dan: SEŽANA – BUDIMPEŠTA |večerja

Zgodaj zjutraj odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v Sežani. Nadaljevanje vožnje ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege, veličastnih kraljevskih in cesarskih zgradb ter posebnega ozračja vselej privlačen turistični cilj. Budimpeštanski bregovi Donave in staro budimsko mesto so na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Po prihodu obisk zanimive centralne tržnice in sprehod po mondeni peš ulici Váci. Krožni ogled glavnih mestnih znamenitosti: razen elegantnih neorenesančnih stavb še občudovanje Opere, Parlamenta. Voden ogled Opere z mini koncertom. Sprehod po Trgu herojev in po Vajda Hunyadijevem dvorcu, ogled notranjosti Štefanove cerkve. Po nastanitvi hotelu, večerja v čardi, značilni madžarski restavraciji, z glasbo, folkloro in pijačo ter panoramsko vožnjo na Citadelo, od koder je najlepši pogled na razsvetljeno prestolnico. Prenočevanje.

  1. dan: BUDIMPEŠTA – TIHANY – SEŽANA| zajtrk, kosilo

Po samopostrežnem zajtrku ogled Grajskega hriba. Sledi plovba pod čudovitimi mostovi Donave s kosilom. Odhod proti severni strani Blatnega jezera. Med potjo ogled tihanyskega polotoka s pogledom na “madžarsko morje” in okolico. Tihany je najprivlačnejši kraj ob Blatnem jezeru, slovi po svojih znamenitostih in po pokrajinski lepoti. Prostor je zaščiteno območje. Popoldne odhod proti domovini. Prihod v Sežano v poznih večernih urah.

CENA: 8.5.-9.5.2020

215 € pri udeležbi najmanj 45 oseb

229 € pri udeležbi najmanj 40 oseb

246 € pri udeležbi najmanj 35 oseb

Predvidena nastanitev: Novotel Budapest Danube 4*

CENA VKLJUČUJE: : avtobusni prevoz po programu, cestne pristojbine, prenočevanje s samopostrežnim zajtrkom z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelu 4* v Budimpešti, oglede po programu, voden ogled Opere, značilna večerja v čardi z glasbo, folkloro in pijačo ter panoramsko vožnjo na Citadello, plovba s kosilom pod mostovi Donave, DDV, odlično slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 60 €, zavarovanje za primer odpovedi potovanja 4,42 %.

ODKRITA BESEDA:

– na kraju samem je mogoč obrnjen potek ogledov, pri čemer vsebina programa ostaja nespremenjena.

Izlet je odpovedan!

Kategorija: Iz dela zbornice, Novice


Jaz tebi!