Izšel je informator za mesec Maj 2020

| 12. 5. 2020

Izšel je Informator za mesec Maj 2020, ki je za člane dostopen na spletni strani OOZ Sežana/Informator.

IZ VSEBINE INFORMATORJA:

Uvodnik:

NAVODILA ZA DELOVNE ORGANIZACIJE V ZVEZI Z NOVIM KORONAVIRUSOM SARS-COV-2

Nacionalni inštitut za javno zdravje je pripravil informacije za delovne organizacije v zvezi z novim koronavirusom SARS-CoV-2 in navodila za preprečevanje njegovega širjenja.

Epidemiološka situacije glede novega koronavirusa v Sloveniji se umirja, zato se je začelo postopno sproščanje sistemskih ukrepov za zamejitev širjenja virusa. Za varno izvajanje posameznih dejavnosti so na NIJZ pripravili različna priporočila, ki so dostopna na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/

Delodajalci naj opozorijo oziroma pozovejo delavce, ki so bolni, da ostanejo doma in upoštevajo navodila. Svetuje se opravljanje dela na domu v čim večjem obsegu. Odsvetujejo se nenujna službena potovanja.

Za preprečevanje okužb dihal, kamor spada tudi okužba z novim koronavirusom, so učinkoviti vsakodnevni higienski ukrepi, ki pa jih je treba dosledno izvajati.

Kako ukrepamo, če na delovnem mestu zbolimo s simptomi COVID-19?

Če zaposleni na delovnem mestu zboli z znaki akutne okužbe dihal (npr. vročina, kašelj, težko dihanje) naj zapusti delovno mesto in se samoizolira na domu za minimalno 14 dni. Svojega izbranega zdravnika naj pokliče po telefonu in se posvetuje glede svojega zdravstvenega stanja. Sodelavci in ostale osebe, ki so bile z njim v tesnem stiku, naj opazujejo svoje zdravstveno stanje 14 dni po stiku. V primeru pojava znakov okužbe dihal naj ostanejo doma.

Informacije kako ravnati v primeru potrditve okužbe COVID-19 pri zaposlenemu najdete na spletni strani: http://www.szd.si/sekcije-in-zdruzenja/medicina-dela-prometa-in-sporta/zdruzenje-za-medicino-dela-prometa-in-sporta/

IZOBRAŽEVANJA

TEČAJ IZ VARSTVA PRI DELU IN POŽARNE VARNOSTI

Na zbornici bomo začeli ponovno z izvajanjem tečaja iz varstva pri delu in požarne varnosti. Tečaj bo v ponedeljek, 18. maja 2020, ob 13. uri na OOZ Sežana. Zaradi Ukrepov,ki veljajo zaradi COVID-19 bo število omejeno na 12 udeležencev. Zaščitne maske so obvezne, razkuževanje zagotovljeno. V kolikor bo povpraševanje večje bo organiziran dodatni termin tečaja

KOTIZACIJA: Cena tečaja za člane OOZ Sežana in pri njih zaposlene znaša 18,00 € (plus DDV). V primeru, da potrebujete tudi tečaj iz požarne varnosti (vsi novo zaposleni in tisti, kjer je periodika definirana v požarnem redu objekta), lahko tečaj opravite v nadaljevanju – v sklopu istega termina, za dodatno doplačilo 12,00 € (plus DDV). Redna cena usposabljanja (VPD+PV) je 35,00 € (plus DDV).

Prijave zbiramo preko spletne strani. Ob prijavi je potrebno obvezno navesti naziv delovnega mesta za udeleženca usposabljanja.

Tečaj izvajamo v okviru Programa za pospeševanje malega gospodarstva Občine Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina in Komen.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Iz dela zbornice, Izobraževanje, Novice, Podjetniški portret meseca, Zakonodaja


Jaz tebi!