PONOSNI NA NAŠE ČLANE! ČESTITAMO!

| 16. 6. 2020

Gostilna Mahorčič in chef Ksenija Krajšek Mahorčič – Prejemnik posebnega priznanja za trajnost v kulinariki!

Michelinovo ozvezdje je dobilo slovenske zvezde
Ljubljana, 16.06.2020,

Misija odkrivanje najboljših kulinaričnih destinacij po svetu je Michelinove ocenjevalce končno pripeljala tudi v Slovenijo. Kdo jih je navdušil? Kje so bile njihove brbončice deležne najbolj prefinjenega razvajanja? Razglasitev pravkar poteka, neposredni prenos lahko spremljate na 24ur.com. Prva priznanja so že podelili.

Pet restavracij v Sloveniji je dobilo eno zvezdico. To so:

Hiša Denk in chef Gregor Bračko. “Zdaj sem malo šokiran,” so bile njegove prve besede po razglasitvi. takoj nato je povedal, da zvezdica pripada njegovi ekipi.

Restavracija Pri Lojzetu (dvorec Zemono) s chefom Tomažem Kavčičem. “Hvala za to. Verjeli ste vame. To je moje delo, delo moje družine in moje ekipe zadnjih 20 let,” je dejal.

Vila Podvin in chef Uroš Štefelin. “Šokiran sem. To je izjemno. Hvala. To je za mojo ekipo,” je dejal.

Restavracija Dam in chef Uroš Fakuč. “Zelo sem srečen. To je projekt, ki traja že 20, 25 let. Ko sem bil najstnik, so to bile moje sanje. Tako srečen sem,” je dejal v prvem odzivu in se zahvalil družini, ki mu pomaga in ga podpira.

Restavracija Atelje in chef Jorg Zupan. Ker je zbolel, je priznanje v njegovem imenu prevzel njegov poslovni partner. “Srečni smo, ko so srečni naši gostje,” je dejal in poudaril, da si vedno prizadevajo uporabljati lokalne sestavine.

Ani Roš kot prvi v regiji podelili dve zvezdici:

Samo 473 restavracij na svetu ima dve zvezdici. Ena je tudi v Sloveniji. In to je Hiša Franko z izjemno kulinarično mojstrico Ano Roš, ki je v zahvali poimensko naštela svoje najtesnejše sodelavce. “To je le začetek izjemne zgodbe, ki se bo še nadaljevala, to vam obljubim,” je dejala. Napovedala je, da si bo dala ob tej priložnosti narediti svojo prvo tetovažo. Ne zvezdice, pač pa napis “Po vsakem dežju posije sonce.”

Dobitniki posebnega priznanja za trajnost v kulinariki:

Gostišče Grič in Luka Košir.

Monstera bistro in Bine Volčič.

Hiša Franko in Ana Roš.

Gostilna za gradom in Davide Crisci.

Gostilna Krištof in Uroš Gorjanc.

Gostilna Mahorčič in chef Ksenija Krajšek Mahorčič.

Priznanje “Michelin plate” za posebno kakovost hrane je dobilo 37 restavracij. 

Priznanje “Bib Gourmand” za izjemno razmerje med ceno in kakovostjo je dobilo devet restavracij. 

Restavracija Etna in Igor Peresson.  

Restavracija Ruj in Peter Patajac.  

Gostišče Grič in Luka Košir.

Restavracija Hotela Jožef in Sadmir Talić.

Gostilna Na Gradu in Damjan Fink.

Gostilna Rajh in Leon Pintarič.

Gostilna Mahorčič in Ksenija Krajšek Mahorčič.

Gostilna Repovž in Meta Repovž.

Restavracija Evergreen in Mojmir Marko Šiftar.

Vir: 24UR

Kategorija: Gostinstvo in turizem, Novice


Jaz tebi!