Webinar – Pregled interventnih ukrepov ter PKP7

| 5. 1. 2021

SPOT svetovanje Obalno-kraške regije organizira brezplačno on-line delavnico WEBINAR »Pregled interventnih ukrepov ter PKP7« v ČETRTEK, 14. januarja 2021 od 10. do 12. ure, preko spletnega orodja ZOOM. Delavnica je BREZPLAČNA!

Državni zbor RS je 29. decembra 2020 sprejel sedmi protikoronski zakon, vreden 550 milijonov evrov, ki prinaša ukrepe za pomoč gospodarstvu in zaščito delovnih mest, ob tem pa tako kot prvi protikoronski zakon dodatke za najbolj ranljive skupine prebivalstva, med njimi upokojen-ce, študente in družine. Med drugim ureja tudi možnost hitrega upokojevanja. Udeleženci delavnice se boste seznanili z novo zakonodajo in njenimi spremembami. Predstavljeni bodo delovnopravni ukrepi za delodajalce po PKP7, ukrepi za samozaposlene, ki še veljajo ter druge pomembne informacije po PKP7 za delodajalce/samozaposlene. Predavateljica vam bo na voljo tudi po koncu webinarja za vaša dodatna vprašanja.

Delavnica je namenjena podjetnikom (MSP), ki so v vlogi delodajalca, kadrovskim službam, ki so v podjetjih odgovorne za področje človeških virov, računovodskim službam ter samozaposlenim.

PROGRAM WEBINARJA:

10:00 – 11:30
 Pregled ukrepov ter na kaj je potrebno paziti tudi v letu 2021
 Obveznosti glede morebitnega vračanja prejetih državnih pomoči
 Delovnopravni ukrepi za delodajalce po PKP7
 Začasno čakanje na delo doma
 skrajšan PDČ
 krizni dodatek
 karantena / višja sila
Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter
SPIRIT Slovenija, javne agencije
 Samozaposleni
 Kaj še velja v januarju 2021
 Drugo po PKP7 – pomembno za delodajalce/samozaposlene

11:30
 Odgovori na vprašanja

Webinar bo izvedla predavateljica Irena Kamenščak, univ. dipl. prav., davčna svetovalka v družbi BDO Svetovanje d.o.o.. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani, trenutno pa se izobražuje na magistrskem študiju delovnega in socialnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Svetuje na področju dohodnine, davčnega postopka, gospodarskega in delovnega prava.

Potek webinarja: Webinar bo potekal v ON-LINE obliki v živo med 10.00 in 12.00 preko spletne aplikacije ZOOM. Povezavo za spremljanje webinarja vam bomo poslali na vaš e-mail naslov, dan pred dogodkom. Število mest je omejeno! Prijave: Prijave na webinar zbiramo najkasneje do srede, 13. januarja 2021 oz. do zasedbe prostih mest preko spletne prijavnice. Dodatne informacije lahko dobite pri ORA Krasa in Brkinov d.o.o., svetovalka Dolores Kovšca, tel.: 051 424 532 oz. po e-pošti: dolores.kovsca@ora.si.

Kategorija: SPOT


Jaz tebi!