OSTANIMO SKRBNI IN ODGOVORNI – PRIMERI DOBRE PRAKSE V ZAŠČITI PRED NOVIM KORONAVIRUSOM

| 11. 3. 2021

OSTANIMO SKRBNI IN ODGOVORNI – PRIMERI DOBRE PRAKSE V ZAŠČITI PRED NOVIM KORONAVIRUSOM

Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa je na podlagi posnetkov v podjetjih, do katerih smo pomagali pristopiti na GZS, pripravil več kratkih filmov, ki so na ogled preko spletne strani: http://www.cilizadelo.si/primeri-dobre-prakse-v-zasciti-pred-novim-koronavirusom-07-07-2020.html

Pred širjenjem novega koronavirusa se lahko zaščitimo z nekaj preprostimi ukrepi, med katere sodijo skrb za higieno rok in prostorov, vzdrževanje ustrezne razdalje (najmanj 1,5 metra) in nošenje zaščitne maske. Po prvem valu širjenja okužbe smo ob sproščanju omejitev te ukrepe nekoliko opustili, a jih je pametno ponovno obuditi, saj je virus še vedno med nami.

Tveganje za okužbo je večje tam, kjer se srečuje večje število ljudi in je ukrepe tudi teže vzdrževati. To še posebej velja za delovno okolje, kjer je treba splošna priporočila ustrezno prilagoditi organizaciji dela in delovnim procesom ter spodbujati zaposlene, da se ukrepov dosledno držijo. Poiskali in posneti so primeri dobre prakse na področju varovanja zdravja zaposlenih pred Covid-19, ki jih predstavljajo v kratkih filmih:

Proizvodna dejavnost

Hotelirstvo in gostinstvo

Prodaja in druge storitvene dejavnosti

Množični mediji

Pisarniško delo

Zobozdravstvo

Predstavljeni preventivni ukrepi so posneti v naslednjih organizacijah: Aero print Ljubljana, BSH Hišni aparati, Hotel Slon Ljubljana, Maremico, Nepremičnine Plus, Plastika Skaza, Proteus TV, Radio Sora, Steklarna Hrastnik, Translat in Zdravstveni dom Ljubljana. Pri pridobivanju primerov dobre prakse je pomagala Gospodarska zbornica Slovenije.

Vir: UKC Ljubljana, Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa http://www.cilizadelo.si/si/

Kategorija: Korona virus, Novice


Jaz tebi!