30 let povezovanja slovenskih in avstrijskih poslovnežev

| 1. 12. 2021

Pri ADVANTAGE AUSTRIA Ljubljana vsako leto organizirajo več kot 30 poslovnih srečanj, konferenc in družabnih dogodkov. Njihov osnovni cilj je vzpostavitev oziroma krepitev stikov in sodelovanj med avstrijskimi ter slovenskimi podjetji. Pri tem se osredotočajo na panoge, ki pri sodelovanju med Avstrijo in Slovenijo ponujajo velik ali še neizkoriščen potencial.

Na največjih dogodkih v prihodnjem letu bo ADVANTAGE AUSTRIA Ljubljana skupaj s Poslovno akademijo Finance že šesto leto zapored »premikala Slovenijo« v okviru mednarodne konference Moving Slovenia.

V sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije načrtujemo tudi šesto izvedbo poslovnega srečanja v okviru sejma MOS. Predvideni so tudi poslovni dogodki in skupinske predstavitve v okviru nekaterih vodilnih sejmov v Sloveniji, kot so sejem izobraževanja Informativa, karierni sejem MojeDelo ter mednarodni industrijski sejem MIS v Celju. Eden njihovih vodilnih mreženjskih (networking) dogodkov pa je Austrian Business Circle, vsakoletno srečanje mednarodne poslovne skupnosti v Sloveniji pred začetkom poletja.

V preteklem letu so bili primorani svoje B2B-dogodke preseliti v digitalni svet. Z udeležbo in odzivi podjetij smo zelo zadovoljni, vendar se je izkazalo, da so podjetniki vseeno zelo pogrešali dogodke v živo, mreženje in osebne stike. Njihovih spletnih dogodkov so se udeležili tudi številni podjetniki iz oddaljenih regij, ki se istega dogodka v živo zelo verjetno ne bi udeležili.

S spletnimi dogodki so tako razširili svojo mrežo in povezali nova podjetja. Pri spletnih dogodkih za povezovanje uporabljajo posebno platformo B2Match, ki podjetnikom omogoča vnaprejšnje

dogovarjanje B2B-sestankov. V prihodnje bodo v digitalni obliki organizirali predvsem informativne webinarje in manjše B2B-dogodke. Pri tem bodo veliko pozornosti namenili izbiri ustrezne platforme, ki omogoča interakcijo med udeleženci, vključitev k razpravi ter individualne B2B pogovore. Avstrijska gospodarska zbornica na Dunaju pa bo v digitalni obliki ohranila tudi nekatere velike mednarodne dogodke, kjer pričakujejo udeležbo govorcev in interesentov z različnih delov sveta. Teh se praviloma udeležujejo tudi številni slovenski podjetniki.

Kategorija: Novice


Jaz tebi!