Vlada na sinočnji seji zaostrila ukrepe, danes že veljajo!

| 23. 12. 2021

Vlada za omejevanje širjenja covida-19 spremenila odlok o karanteni na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19.

“Na predlog Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) se Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 spremeni tako, da izjema od napotitve v karanteno na domu velja samo še za osebo, ki je prejela poživitveni odmerek cepiva v skladu z navodili in priporočili NIJZ,” sporočajo z vlade.

Osebi, ki je bila v visoko tveganem stiku s povzročiteljem COVID-19, se ne odredi ukrepa karantene na domu le, če je prejela poživitveni odmerek cepiva proizvajalcev Pfizer in Moderna. Ta odlok začne veljati 23. 12. 2021.

Na področju trgovinske dejavnosti je vlada določila omejitev števila strank v prodajalnah, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga, na površino 10 kvadratnih metrov na stranko. Hkrati se ob vhodu objavi informacija o največjem številu strank, ki so lahko hkrati v prostoru prodajalne.

“Glede na pričakovanje, da bo v državi prišlo do prevladovanja omikron različice virusa, nizko stopnjo precepljenosti in posledično pričakovano višjo obremenitev bolnišnic, je treba zaostriti ukrepe,” še sporoča vlada. Tudi ta odlok začne veljati 23. 12. 2021.

Kategorija: Korona virus, Novice


Jaz tebi!