Štiridnevni delovni teden prinaša številne pozitivne učinke

| 31. 1. 2022
Veliko je bilo razprav o štiridnevnem delovnem tednu, pandemija in tehnološki napredek pa sta začela spreminjati miselnost nekaterih delodajalcev, ki je postala bolj odprta in zaupanja vredna do delovne sile.
Kako je v podjetjih, ki preizkušajo štiridnevni pilotni program?

Posledica tega je, da je pojem štiridnevnega delovnega tedna vse bolj priljubljen. V Združenem kraljestvu se je tako začela šestmesečna preskusna doba, ki bo pokazala, ali 30 udeleženih podjetij opazi vpliv krajšega delovnega tedna na produktivnost in dobro počutje delavcev. V okviru pilotnega programa bodo zaposleni prejemali enako plačo, kot če bi delali običajnih pet dni v tednu.

Lanska anketa med Rusi je pokazala, da mlajši, stari od 18 do 24 let, bolj podpirajo štiridnevni delovni teden, medtem ko so stari 45 let in več izrazili negativen odnos do te ideje.

Novembra lani je banka Atom v Združenem kraljestvu postala največji delodajalec, ki je svoje 430-člansko osebje preselil na krajši teden, ne da bi jim znižal plačo. Kako pa je v drugih podjetjih, ki preizkušajo štiridnevni pilotni program, in kakšne rezultate so opazili?

Japonska

Ko je Microsoft v svoji japonski pisarni preizkusil štiridnevni teden brez znižanja plače, je podjetje trdilo, da se je produktivnost povečala za slabih 40 odstotkov. Microsoft na Japonskem je tudi ugotovil, da so stroški električne energije padli za 23 odstotkov, in ko so delavci ostali v petek doma, so tiskali skoraj 60 odstotkov manj.

Islandija

Projektni štiridnevni delovni teden, ki je potekal na Islandiji med letoma 2015 in 2019, je bil ocenjen kot “izjemno uspešen”. V projektu je sodelovalo 2500 delavcev, rezultati pa so pokazali, da se je povečalo dobro počutje delavcev, predvsem na področjih, kot so stres in izgorelost, zdravje in ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem.

Zadovoljstvo
ZadovoljstvoFOTO: Shutterstock

Nova Zelandija

Leta 2018 so v podjetju za upravljanje premoženja Perpetual Guardian vključili svojih 240 zaposlenih v štiridnevno preizkušnjo, zaradi česar jih je 78 odstotkov reklo, da so lahko bolje upravljali svoje poklicno in zasebno življenje. Štiridnevni teden “ni samo, da imamo prosti dan v tednu – gre za zagotavljanje produktivnosti in izpolnjevanje standardov storitev za stranke, izpolnjevanje osebnih in skupinskih poslovnih ciljev,” pravi Andrew Barnes, ustanovitelj Perpetual Guardiana.

Leta 2020 je tudi podjetje Unilever stopilo na pot štiridnevnega delovnega tedna. 81 zaposlenih na Novi Zelandiji je vključil v enoletni projekt. “Naš cilj je meriti uspešnost na rezultatih, ne na času. Verjamemo, da so stari načini dela zastareli in ne ustrezajo več namenu,” pravi Nick Bangs, generalni direktor Unilever na Novi Zelandiji.

Irska

Januarja 2022 naj bi 17 podjetij na Irskem začelo štiridnevno preskusno obdobje. S preizkusom štiridnevnega tedna “poskušamo bolje razumeti posledice skrajšanega delovnega časa na produktivnost, dobro počutje ljudi in okoljsko trajnost v irskem kontekstu,” so zapisali organizatorji v izjavi.

Španija

Španija je štiridnevni delovni teden začela leta 2021 po pozivih levičarske stranke Más País. Projekt bo trajal tri leta. “S štiridnevnim delovnim tednom (32 ur) začenjamo s pravo razpravo o našem času,” je dejal Iñigo Errejón iz Más Paísa.

Od šest- do pet- do štiridnevnega delovnega tedna?

Za petdnevni delovni teden je zaslužen Henryj Ford, ki je leta 1914 predlagal, da bi njegova proizvodnja avtomobilov prešla s šestdnevnega na petdnevni delovni teden. Ustanovitev sindikatov v 20. stoletju je pripomogla k temu, da je bil petdnevni teden in dvodnevni počitek norma.

Ali se bo v prihodnje kaj spremenilo tudi na tem področju, pa bo pokazal čas.

Kategorija: Aktualno globalno, Novice


Jaz tebi!